Η ένατη τοιχογραφία του 4ου Artwalk της Πάτρας είναι έτοιμη και η Πάτρα σηκώνει για ακόμα μία φορά το κεφάλι ψηλά, με ένα υπέροχο ακόμα έργο τέχνης που ανεβάζει την ποιότητα της υπαίθριας γκαλερί της αχαϊκής πρωτεύουσας, την οποία δημιουργεί και εμπνέει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Art in Progress. 

Ο διάσημος Ιταλός καλλιτέχνης Millo έφτιαξε το πρώτο του έργο στην Ελλάδα και με αυτό επιβεβαίωσε τη φήμη και το κύρος του. Μια κοπέλα καθισμένη στις στέγες των πολυκατοικιών, σε ένα σκηνικό μεγαλούπολης, παίζει με ένα κοχύλι, θέλοντας να ακούσει σε αυτό τους ήχους των κυμάτων μιας θάλασσας που μοιάζει τόσο μακριά. 

Όμως μέσα από το κοχύλι βγαίνει και απλώνεται μία θάλασσα από άστρα που ταξιδεύουν στον ουρανό, σε ένα σκηνικό μαγικό. Η κοπέλα ταξιδεύει μέσα από τα άστρα, τους ήχους της θάλασσας που ακούει μέσα από το κοχύλι, σε ένα εξωπραγματικό και άλογο πλαίσιο, που όμως είναι τόσο κοντά στη σύγχρονη καθημερινότητα των μεγαλουπόλεων.


Το έργο αυτό που αποτελεί ίσως την πιο μοντέρνα και σύγχρονη τοιχογραφία του φετινού φεστιβάλ, βρίσκεται σε έναν τοίχο στην οδό Στρυμώνος, στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα. 

Μια τοιχογραφία που σε ταξιδεύει και σε αναγκάζει να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά. Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στα social media ο Κλεομένης Κωστόπουλος, η ψυχή της Art In Progress.