Τα γραφεία του patrasevents.gr επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τους υπεύθυνους και το προσωπικό του portal, συνομιλώντας μαζί τους, σε ένα ευχάριστο κλίμα, για διάφορα θέματα, αλλά και για την πολιτική, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα fake news, που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, λέγοντας ότι πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες και το κοινό να εκπαιδευτεί. Δεν παρέλειψε να επισημάνει πως γνωρίζει καλά αυτό το φαινόμενο, αφού ο ίδιος έχει δεχτεί πόλεμο.

Δήλωσε γνώστης των social media. "Θέλω να τα χρησιμοποιώ περισσότερο για να επικοινωνώ με τους πολίτες, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο" υπογράμμισε. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο κ. Παπανδρέου ήταν από τους πρώτους πολιτικούς παγκοσμίως που ήρθε σε επαφή μαζί τους. Το 2004 που διατέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε τα πρώτα βήματα για να κάνει το κόμμα διαδικτυακό, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε.


"Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέα τμήματα ξενόγλωσσα για αλλοδαπούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας"

Παράλληλα, ένα σημαντικό θέμα, που έθεσε στη συζήτηση, ήταν αυτό της συνεργασίας. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι σαν Έλληνες δεν συνεργαζόμαστε. "Αν καταφέρναμε να συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο πολιτικό σκηνικό, θα είχαμε κάνει σημαντικά πράγματα για την Ελλάδα σε όλους τους τομείς." υποστήριξε. Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που υπάρχουν όπως η γραφειοκρατεία, το συγκεντρωτικό κράτος και η φορολογία που αποτελούν τροχοπέδη σε επενδυτικές προτάσεις.

Σε τοπικό επίπεδο ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως υπάρχουν αρκετές δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. Μάλιστα αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας αλλά και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξής τους σε σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας αλλά και του εξωτερικού, αξιοποιώντας προτάσεις και προγράμματα.

"Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέα τμήματα ξενόγλωσσα για αλλοδαπούς φοιτητές που θα είχαν την δυνατότητα να φοιτούν στην Πάτρα, να αξιοποιηθούν ερευνητικά προγράμματα.  Να γίνουν όλες οι κινήσεις με δημόσια ή ακόμα και ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικά" τόνισε. Εξάλλου ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Παιδείας ήταν αυτός που έδωσε σάρκα και οστά στο ΕΑΠ.

Σε ότι αφορά το προεκλογικό σκηνικό ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως σε τοπικό επίπεδο, υπάρχει μια καλή ομάδα, που θα δουλέψει σκληρά, για τον νομό που πραγματικό όπως μας είπε έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, όχι μόνο μέσω της Παιδείας, αλλά και της Υγείας και κυρίως του Τουρισμού.


"Γιώργο θυμήσου μια ζωή μαζί σου"... ένα σύνθημα που θα το θυμάμαι πάντα!

Στην ερώτηση αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, τότε που ήταν πρωθυπουργός της χώρας, τι θα άλλαζε, απάντησε πως θα επέμενε περισσότερο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα έθετε το ερώτημα αν θα μείνουμε στην Ευρώπη, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διάσωσης και κάνοντας θυσίες.

Μάλιστα πιστεύει ότι η κυβέρνησή του θα το είχε κερδίσει και έτσι η Ελλάδα θα έβγαινε γρηγορότερα από αυτό και θα ήταν σε καλύτερη θέση στις αγορές.

Όμως τα υπόλοιπα κόμματα ήταν αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Τέλος, η υποψηφιότητά του στην Αχαΐα, σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει επιστροφή στις ρίζες και άντληση δύναμης από την παράδοση.

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν το 1991 σε μια επίσκεψή μου στην περιοχή της Χαλανδρίτσας, οι κάτοικοι με υποδέχτηκαν το σύνθημα "Γιώργο θυμήσου μια ζωή μαζί σου", ήταν κάτι που με είχε συγκινήσει και δεν θα το ξεχάσω. Σήμερα, με περισσότερες εμπειρίες και γνώση, είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον τόπο αυτόν, την Αχαΐα, σε όλα τα επίπεδα και πέρα από τα στενά κομματικά όρια" επεσήμανε χαρακτηριστικά.


Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Βαβαρούτας