Συστατικά
  • 200g ρεβίθια κονσέρβα 
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού ή και περισσότερο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι 
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό 
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα 
  • 4 αραβικές πίτες
Τρόπος μαγειρέματος
  • Στράγγιξε τα ρεβίθια και ξέπλυνέ τα. Κράτησε μερικά ολόκληρα μπιζέλια για το σερβίρισμα.
  • Σε έναν  επεξεργαστή τροφίμων χτύπα τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το ταχίνι και το νερό, μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
  • Αν το επιθυμείς πρόσθεσε λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού, σκόρδο, κύμινο ή αλάτι.
  • Πάνω από το χούμους ρίξε τις 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα ρεβίθια. Πασπάλισε με πάπρικα και σέρβιρε με τις αραβικές πίτες.

Πηγή: tlife.gr