Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Αιτία, η παρουσίαση από τη Νike του νέου αθλητικού παπουτσιού που θα φέρει την υπογραφή του φετινού MVP στο ΝΒΑ. Πλέον, το «Nike Freak 1» είναι γεγονός και η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών το παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στο Ζάππειο για να δουν από κοντά το πρώτο παπούτσι με την υπογραφή του νέου MPV του ΝΒΑ, το οποίο έχει λεπτομέρειες με... άρωμα Ελλάδας και φυσικά τα ονόματα της οικογένειας Αντετοκούνμπο.

Το ελληνικό στοιχείο κυριάρχησε, όπως ήταν λογικό, στην παρουσίαση. Το νέο παπούτσι του απόλυτου σταρ του Μιλγουόκι είναι σε μαύρο, λευκό και πορτοκαλί, πάντα με λεπτομέρειες από την ιστορία και τη διαδρομή του Γιάννη. H αθλητική εταιρεία σε συνεργασία με τον Αντετοκούνμπο δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, με τα στοιχεία που έχουν ξεχωριστή σημασία για τον Γιάννη να είναι σε πρώτο πλάνο.

Μαζί του στην παρουσίαση του νέου παπουτσιού ήταν η μητέρα του Βερόνικα, τα αδέρφια του και η σύντροφός του Μαράια.

Mιλώντας για τα νέα παπούτσια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε ότι το λευκό με τις χρυσές λεπτομέρειες είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο του πατέρα Τσαρλς, που έχει φύγει από τη ζωή και έχει πάνω τα αγαπημένα του χρώματα, το λευκό, το κόκκινο και το χρυσό.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έχω τα δικά μου παπούτσια με την υπογραφή μου. Αλλά αν εργάζεσαι σκληρά και πραγματικά πιστεύεις στον εαυτό σου, ακόμη και τα πιο τρελά σου όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Διάλεξα τη Nike, γιατί συνεργαζόμουν και τα πρώτα τέσσερα χρόνια μου στο ΝΒΑ, με στήριξε και συνέχισα μαζί της, γιατί είμαι πιστός άνθρωπος», είπε επίσης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Επιπλέον, μιλώντας για το παπούτσι του ανέφερε: «Έχει στοιχεία του χαρακτήρα μου. Είμαι άνθρωπος της οικογένειας. Όπου πάω προσπαθώ να αντιπροσωπεύω την οικογένειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Γι' αυτό και στο παπούτσι υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματα της μητέρας μου, των αδελφών μου και της κληρονομιάς του πατέρα μου, καθώς και η σημαία της χώρας μου».