Του αρέσει να ταξιδεύει... Του αρέσει η μόδα... Του αρέσει η λάμψη της.... Μα πάνω από όλα του αρέσει να φωτογραφίζει.

Στην πραγματικότητα λατρεύει την φωτογραφία ως τέχνη και έτσι θέλει να την βλέπει σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο Δημήτρης Μούρτζης είναι μόλις 23 ετών, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι έχει βρει τον δρόμο του και αυτός δεν είναι άλλος από την φωτογραφία. 

Γεννημένος το 1996 στην Πάτρα, μένοντας στο Σαραβάλι, με γονείς γνωστούς επιχειρηματίες της πόλης, απέκτησε την πρώτη του κάμερα όταν τελείωσε το σχολείο. Η πρώτη επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας ήταν για αυτόν μαγική. 

Μέσα από την ερασιτεχνική ενασχόληση μαζί της ο νεαρός κατάλαβε και ένιωσε τη σχέση που μπορεί να αποκτήσει με τη φωτογραφία. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο του άρεσε ακόμα περισσότερο. 

Παράλληλα έτσι με τις σπουδές του στο μάρκετινγκ στο Λονδίνο ξεκίνησε να ψάχνεται στον χώρο της φωτογραφίας, αυτή τη φορά πιο επαγγελματικά. Ο αέρας του Λονδίνου τον βοήθησε σε αυτή του την αναζήτηση, όμως το ταλέντο του το ανακάλυψε και το εντόπισε ένας γνωστός φωτογράφος που έχει έδρα στην Αθήνα. 

Μαζί του πήγε στις πρώτες επιδείξεις μόδας στο Athens Exclusive Designers Week. Ο χώρος της μόδας, τα φώτα, οι λάμψεις τον μάγεψαν ακόμα περισσότερο. Εκεί συνεχίζει μέχρι και σήμερα, δουλεύοντας αρκετές ώρες πάνω σε αυτό που αγαπά, βελτιώνοντας κάθε φορά τις φωτογραφίες του και κάνοντας σχέσεις και επαφές που του έχουν ήδη φανεί χρήσιμες για την καριέρα που πλέον έχει ξεκινήσει πάνω στον τομέα αυτόν. 


Τις φωτογραφίες του τις προμηθεύονται τόσο οι σχεδιαστές και τα μοντέλα, όσο και γνωστά περιοδικά της Αθήνας.

Παράλληλα, συνεργάζεται με γνωστό φωτογράφο της Πάτρας ως χειριστής drone σε γάμους και βαφτίσεις, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του συνεχίζει να φωτογραφίζει και να ταξιδεύει, τραβώντας εικόνες από πρόσωπα, τοπία, κουλτούρες και πολιτισμούς που γνωρίζει, θέλοντας να τα σκιαγραφήσει και να τα αποτυπώσει στον φωτογραφικό του φακό, αποδίδοντας τους τα χαρακτηριστικά και την ταυτότητα τους. 

Πέρα από την μόδα και τις πασαρέλες λατρεύει να φωτογραφίζει τοπία και πορτραίτα τα οποία και προσθέτει στην προσωπική του συλλογή. Πριν από μερικούς μήνες, άλλωστε, πήρε μέρος σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς, στα Βραβεία Πορτραίτου Lensculture 2019. 

Ωστόσο, όπως πιστεύει και ο ίδιος τις καλύτερες του φωτογραφίες, δεν τις έχει βγάλει ούτε στις πασαρέλες, ούτε στα ταξίδια. Τις έχει τραβήξει στη γενέτειρά του την Πάτρα την οποία και αγαπάει πολύ!