Σιωπηρή παράταση μέχρι τα τέλη Αυγούστου έλαβε η διαδικασία της Προανάρτησης που «έτρεχε» το Κτηματολόγιο για ιδιοκτήτες ακινήτων της Αθήνας.

Τυπικά η προθεσμία υποβολής των εγγράφων και των δικαιολογητικών στο Κτηματολόγιο έληξε τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου, ύστερα από ένα χρονικό περιθώριο δυο μηνών που δόθηκε στους πολίτες.

Παρά ταύτα, όπως έγινε γνωστό, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικά έγγραφα και διορθώσεις έως τις 23 Αυγούστου 2019, οπότε και θα υποβληθεί η κτηματολογική βάση δεδομένων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Κτηματολογίου -που προ ημερών ανακοίνωσε παράταση για 16 ΟΤΑ- οι διορθώσεις και τα συμπληρωματικά έγγραφα θα μπορούν ατελώς να κατατίθενται στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης, το οποίο μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα βρίσκεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Γαλάτσι, ενώ από την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα λειτουργεί μόνο στην οδό Πατησίων 48 στην Αθήνα, το οποίο θα δέχεται μόνο με ραντεβού.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Προανάρτησης, το Κτηματολόγιο θα βάλει «μπροστά» την Ανάρτηση. Σε αυτή τη φάση θα δημοσιοποιηθούν τα διορθωμένα στοιχεία και οι πολίτες θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για να υποβάλλουν διορθώσεις και ενστάσεις, ατελώς.
Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στην Προανάρτηση δεν είναι υποχρεωτική και στόχος της είναι να ενημερωθούν τα στοιχεία των ακινήτων -που είναι προς ανάρτηση στο Κτηματολόγιο- για τυχόν προφανή λάθη και απλές αλλαγές.