Δεν ήθελα να γράψω κάτι. Έλεγα από μέσα μου "μην ασχοληθείς γιατί πολίτες και πολιτικοί ξέρουν μόνο να κρίνουν". Όχι θα ασχοληθώ. Θα μιλήσω. Κουράστηκα. Κουράστηκα να βλέπω ότι γινόμαστε ρεζίλι.

Είμαι 24 χρονών. Μεγάλωσα σε αυτήν την πόλη. Μένω και εργάζομαι εδώ. Αύριο μεθαύριο θα κάνω οικογένεια σε αυτήν την πόλη. Και θα ασχοληθώ και με το παραπάνω. Και ας πουν ότι θέλουν. Κάθε χρόνο και χειρότερα που λένε. Πέρυσι ακριβώς τέτοια εποχή είχαμε το ίδιο πρόβλημα, πέρυσι τέτοια εποχή πάλι μας είχαν βγάλει στα κανάλια. Εγώ ντρέπομαι. Εσείς;

Φταίμε όλοι μας. Όχι μόνο ο νυν ή ο πρώην δήμαρχος. Όχι μόνο η Περιφέρεια. Όχι μόνο οι πολίτες. Φταίμε όλοι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί όταν πριν λίγα χρόνια μας έφεραν τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης εμείς δεν προσπαθήσαμε να μάθουμε πως διάολο γίνεται η ανακύκλωση. Γιατί τα πετάγαμε μέσα όλα μαζί.

Γιατί όσοι προσπαθούσαν να κάνουν ανακύκλωση ήταν πολλοί λίγοι με αποτέλεσμα να μην γίνεται τίποτα. Γιατί το σκουπιδιάρικο πέρναγε και τα έπαιρνε όλα μαζί. Γιατί ο δήμαρχος δεν έκανε ένσταση όταν κάποιος πολίτης πέταγε έξω από τον κάδο την σακούλα του επειδή βαριόταν να κατέβει από το αυτοκίνητο του. Γιατί τέτοιοι ήμαστε και δεν θέλουμε να πάμε μπροστά.

Χάνουμε το καταλαβαίνετε; Χάνουμε τουρισμό. Χάνουμε ντόπιους. Χάνουμε την υγεία μας. Καταστρέφουμε μια τόσο όμορφη πόλη. Μια πόλη που αν την αξιοποιήσουμε σωστά θα μας αποδώσει πολλά. Μια πόλη που πολλοί θα θέλανε να ζούνε σε αυτήν. Μια πόλη ζηλευτή.

Έχετε καταλάβει ότι ζούμε σε μια πόλη που έχει βουνό και θάλασσα; Έχετε καταλάβει πως θα μπορούσαμε να έχουμε τουρισμό χειμώνα καλοκαίρι;
Συγνώμη αλλά εγώ αν ήμουν τουρίστρια δεν θα σταμάταγα ούτε για να πάρω νερό σε αυτή την κατάσταση που είναι η πόλη.

Μια τόσο όμορφη πόλη και δεν μας ενδιαφέρει πως να την κρατήσουμε ζωντανή. Σκουπίδια δίπλα σε πάρκα, σε σχολεία, σε καταστήματα με πρώτες ύλες. Σκουπίδια ακόμα και σε ποτάμια. Δηλαδή τι άλλο θέλετε; Πόσο θα αντέξετε; Πόσο θα περνάτε με το παιδί σας δίπλα από κάδους καμένους χωρίς να συμβαίνει κάτι;

Πόσο να αντέξει η γιαγιά και ο παππούς που είναι ευαίσθητοι στις μολύνσεις; Εστία μόλυνσης το αγαπημένο Αίγιο. Δεν είναι μόνο η μυρωδιά. Έχετε σκεφτεί τι κίνδυνοι υπάρχουν; Έχουν βραχεί και έχουν στεγνώσει χίλιες φορές. Περνάς από δίπλα αναγκαστικά γιατί δεν έχεις από πού αλλού να περάσεις διότι έχουν κλείσει τα πεζοδρόμια από τις σακούλες και τα κουτιά.

Μην μιλήσω για την μυρωδιά καλύτερα. Για τη μυρωδιά να μιλήσουν οι καταστηματάρχες. Αυτοί ξέρουν καλύτερα την υπέροχη οσμή τους. Καλοκαιριάτικα πάμε για μπάνιο στη θάλασσα και κολυμπάμε δίπλα από σακούλες, μπουκάλια κ.τ.λ.

Πιστεύετε πως αυτό θα μας πάει μπροστά; Πιστεύεται πως οι άλλοι νομοί έχουν έξυπνους ανθρώπους στη διοίκηση και εμείς όχι; Κάνετε λάθος. Είμαστε έξυπνοι. Απλά δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε κάτι καλό για αυτήν την πόλη.Δεν θα πω κάτι άλλο. Τελευταία λέξη. Λυπάμαι.