Ο Ντέιβιντ Κάμερον έλεγε ότι του άρεσε το τένις, στην Τερέζα Μέη άρεσε να μαγειρεύει στον ελεύθερο χρόνο της. Ο Μπόρις Τζόνσον, φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού στα τέλη Ιουλίου 2019, έχει ένα πραγματικά τρελό χόμπι.

«Φτιάχνω μακέτες για λεωφορεία …Ή μάλλον όχι δεν κάνω μακέτες. Ψάχνω παλιά ξύλινα κιβώτια και τα χρωματίζω», απάντησε ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον σε μια δημοσιογράφο του Talkradio που τον ρώτησε πως περνάει τον ελεύθερο χρόνο του.
Όπως εξήγησε «παίρνω παλιά ξύλινα κουτιά (…) που περιείχαν κρασί, επομένως έχουν στη μέση ένα χώρισμα, τα μεταμορφώνω σε λεωφορεία και τοποθετώ επιβάτες». «Χρωματίζω τους επιβάτες οι οποίοι περνούν ωραία σε ένα πανέμορφο λεωφορείο», πρόσθεσε.
Αυτές οι δηλώσεις άφησαν άφωνους τους Βρετανούς. «Είναι πραγματικά παράξενο. Ρώτησαν τον Μπόρις Τζόνσον, πιθανότατα τον επόμενο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τι του αρέσει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του, για να χαλαρώσει. Και δείτε τι απάντησε …Είναι τόσο περίεργα αυτά που είπε που σχεδόν σε υπνωτίζουν», έγραψε στο Twitter ο Brian Klaas, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο UCL.
Ο βρετανός συγγραφέας Simon Blackwell εξήγησε τι σημαίνει κατά την άποψή του αυτή η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον: «Μπορώ πραγματικά να πω όποια απίστευτη βλακεία θέλω και παρ’όλα αυτά να γίνω πρωθυπουργός».

Οι δηλώσεις Τζόνσον προκάλεσαν πραγματικό σάλο και πολλοί διερωτήθηκαν αν πραγματικά εννοούσε όσα είπε. Ο Nimko Ali, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και φίλος της συντρόφου του μέλλοντος πρωθυπουργού επιβεβαίωσε στο κανάλι Channel4 ότι τα έχει δει με τα μάτια του.

Αυτό με τα τρενάκια είναι το νέο «χτύπημα» του επόμενου πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη με τον καυγά που είχε με την σύντροφό του και τις φωτογραφίες επανασύνδεσης.