Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε οικίες στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος πέντε ημεδαπών (τεσσάρων ανδρών, ηλικίας 42, 37, 30 και 20 ετών και μιας 34χρονης ημεδαπής), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δράστες από το τέλος Μαρτίου έως το τέλος Απριλίου 2019, είχαν διαπράξει στον Πύργο, στο Κολίρι και στον Άγιο Ιωάννη έντεκα κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας (21.750) ευρώ, το χρηματικό ποσό των (3.620) ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα και τραπεζικές κάρτες.

Ως προς την μεθοδολογία της συμμορίας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις
οικίες τους.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των δραστών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.