Την προσεχή Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες θα διαμορφώσουν και τις Βάσεις 2019.

Τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα την ίδια ημέρα- θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2019. Η ιστοσελίδα, που χρησιμοποιήθηκε το 2018, είναι η http://results.it.minedu.gov.gr.

Την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας θα αναρτήσει δυο πίνακες στοιχείων που θα ρυθμίσουν τις Βάσεις 2019: Ο πρώτος θα αφορά τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων ΓΕΛ και ο δεύτερος θα περιέχει τα στατιστικά στοιχεία για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Παιδείας θα καθορίσει και την τελική προθεσμία -σήμερα ισχύει η 15η Ιουλίου 2019- για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, διαδικασία που ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων, εν όψει της δημοσιοποίησης των Βάσεων 2019, θα κληθούν, χρησιμοποιώντας το password (κωδικό ασφαλείας) που έχουν ήδη λάβει, να οριστικοποιήσουν την υποβολή του μηχανογραφικό τους δελτίου, μέσω της ιστοσελίδας http://exams.it.minedu.gov.gr.

Για τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, καθηγητές και φροντιστές έχουν εκδώσει έναν οδηγό με συμβουλές για τους υποψηφίους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2019, φέτος αναμένονται σημαντικές ανατροπές, ακόμα και σε περιζήτητες σχολές.