Από θαύμα σώθηκε ο ένας από τους δύο πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, τα οποία συγκρούστηκαν στον αέρα και συνετρίβησαν χθες, σε δασική περιοχή της Γερμανίας.

Ο πιλότος εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε στην κορυφή ενός δέντρου σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς, δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και o πιλότος του άλλου Eurofighter, ο οποίος βρέθηκε νεκρός. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, τα δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν, κατά τη διάρκεια άσκησης.

Όπως ανέφερε ο πιλότος του τρίτου μαχητικού Eurofighter που συμμετείχε στην άσκηση, οι δύο πιλότοι χρησιμοποίησαν εγκαίρως το σύστημα εκτίναξης του καθίσματός τους, ωστόσο μόνο ο ένας επέζησε και βρέθηκε λίγο αργότερα σε κορυφή δέντρου. Στο βίντεο που δημοσίευσε το Euronews, φαίνεται ο πιλότος φορώντας το αλεξίπτωτό του, να είναι γαντζωμένος πάνω στο δέντρο, ενώ από κάτω τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν με τη βοήθεια μιας σκάλας.


Eurofighter pilot killed in Germany collision, other found alive in tree

Η συντριβή των μαχητικών αεροσκαφών, προκάλεσε φωτιά στο δάσος όπου έπεσαν στην περιοχή του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Πομερανία, ευτυχώς όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο, κατάφεραν να τη σβήσουν άμεσα. Μάλιστα, τη σύγκρουση των αεροσκαφών, κατέγραψε σε βίντεο ένας αυτόπτης μάρτυρας.