Ένα Χορευτικό Υπερθέαμα παρακολούθησαν οι θεατές που βρέθηκαν την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στο θεατράκι Μαρίνας Πατρών, στην Τελετή Λήξης των χορευτικών Τμημάτων για το 2019 που έγινε από τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πατρών.

Σε ένα κατάμεστο θέατρο και με την συνοδεία της Παραδοσιακής ορχήστρας "ΑΡΤΥΜΑ" και την συμμετοχή όλων των χορευτών του συλλόγου 
παρουσιάστηκαν χοροί από όλη την Ελλάδα. Μια διαφορετική νότα έδωσε στην όλη παράσταση η αναβίωση του εθίμου του "ΠΟΥΡΠΟΥΡΗ" και της κορτοπούλας ένα έθιμο που μας έρχεται από την Θράκη. Εντυπωσίασαν όλα τα τμήματα ξεχωριστά και την παράσταση "έκλεψαν" οι Λαϊκοί χοροί που γέμισαν τη σκηνή με πανέμορφες φορεσιές με χρώματα σε ένα σκηνικό εποχής.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: "Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην Παράστασή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Επίσης με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αιδεσιολογιότατος Πρωτοπρεσβήτερος Πατήρ Γεώργιος Χρονόπουλος Εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Πατρών, Φωκίων Ζαίμης Περιφερειακός Σύμβουλος, Υποψήφιοι Βουλευτές Αλεξοπούλου Χριστίνα - Ευσταθία Γιαννιά, Νταβλούρος Αθανάσιος, Τσιγκρής Άγγελος, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ρηγοπούλου Ασπασία Ιατρός -η Αθηνά Τραχήλη, ο Σακελλαρόπουλος Νίκος επίτιμος πρόεδρος του Π.Σ και Συγγραφέας. Γεώργιος Τσάλτας Πρόεδρος Εργοληπτών Πάτρας. Κατερίνα Τσιούμα Πρόεδρος Ευρυτάνων. Δημήτριος Αντωνιάδης Πρόεδρος Σωματείου Φάρος Ποντίων Πάτρας. Δημήτριος Βούλγαρης Πρόεδρος Ροές. Γιάννα Δρούκα από το ΛΑ.Χ.Ο.Π., ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος "Φίλερης", Δημήτρης Αναγνώστου από τον Παμμικρασιατικό. Άννα Σπηλιωτακάρα Ιατρός Αιματολόγος - Πρώην Διευθύντρια κέντρου Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα και γενικά με μεγάλη κοινωνική δράση. Δημήτρης Κατσικόπουλος - Λεωνίδας Θωμάς,Ιωάννης Καραγιάννης,από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουλίου, Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο κ Νίκος Τσώνης, ο κ Ανδρέας Φρούντας (Κρήνη), η πρόεδρος του συλλόγου Βλασίας Καρναβά Μαρία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στου μουσικούς μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτοί ήταν:

Αδαμόπουλος Βασίλης Κρουστά
Καμμένος Χρήστος τσαμπούνα καβάλι
Οικονόμου Γιάννης βιολί τραγούδι
Παπαπροκοπίου Ελένη λαούτο τραγούδι
Παυλακάκης Περικλής γκάιντα
Στασινόπουλος Σπύρος μπουζούκι τραγούδι
τάνος Γιάννης Ακορντεόν.

Τέλος ευχαριστούμε τους χοροδιδασκάλους μας,Ντάνο Γιάννη,Παραδοσιακά-Κωστόπουλο Τάκη,Λαικά-Αθανασόπουλο Βαλεντίνο-Λάτιν.Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Φώτης Παπαθεοδώρου".