Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ΕΛΔΥΚ βρέθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο και μιλώντας στα στελέχη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου έστειλε σαφέστατο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την απόφασή του να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως η απόφαση της Τουρκίας να κάνει γεωτρήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο είναι δείγμα αδυναμίας.
Μάλιστα τόνισε πως αν η Τουρκία δεν σταματήσει τις γεωτρήσεις θα υπάρξει τίμημα και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, αλλά και για την ειρήνη στην περιοχή.

Τι είχε δηλώσει ο Ερντογάν

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, ο Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας στην προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα προς την Άγκυρα για πιθανές έρευνες στο Καστελόριζο, διεμήνυσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του: «διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Ο,τι και να λέει εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».