Με την επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ έληξε το περιστατικό εξέγερσης και συμπλοκών των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν μετά από μία παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν Αφγανό και έναν Γεωργιανό κρατούμενο που είχε ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του πρώτου. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού ανάμεσα σε τρόφιμους στις πτέρυγες Β και Ε.

Βεντέτα στις φυλακές ανάμεσα σε Αφγανούς και Γεωργιανούς

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν Αφγανοί κρατούμενοι που βρίσκονταν στην Ε πτέρυγα του Κορυδαλλού κινήθηκαν προς την β πτέρυγα των φυλακών όπου κρατούνται οι Γεωργιανοί κατάδικοι προκειμένου να ανταποδώσουν την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί ο ομοεθνής τους.

Αν και αρχικά το περιστατικό φαινόταν να παίρνει διαστάσεις, καθώς υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές ανάμεσα σε Αφγανούς και Γεωργιανούς κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού με τη χρήση αυτοσχέδιων μαχαιριών και αιχμηρών αντικειμένων.

Ασθενοφόρα στον Κορυδαλλό

Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν πως οι κρατούμενοι έχουν φτάσει μέχρι το θυρωρείο, ωστόσο η επέμβαση των αστυνομικών απέτρεψε τα χειρότερα και έβαλε τέλος στην εξέγερση. Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών από τις φυλακές, στον Κορυδαλλό έφτασαν ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τραυματίες στο νοσοκομείο.

Οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους λίγο πριν τις 14:30 και τώρα γίνεται έλεγχος για των εντοπισμό των μαχαιριών, αλλά και των υπολοίπων αντικειμένων που χρησιμοποίησαν ως όπλα στις συμπλοκές.