Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης του Βόλου εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της δεύτερης και τελικής φάσης «ΥΠΑΤΙΑ» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2019.

Το «χρυσό» πήρε η μαθήτρια του 64ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών Γεωργία Χριστοδούλου. Συνολικά οκτώ μαθητές της eclass της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», κατέκτησαν βραβεία και επαίνους στη 2η και τελική φάση «Υπατία» του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Συγκεκριμένα κατέκτησαν το 1ο βραβείο, δύο 2α βραβεία, ένα 3ο βραβείο και τέσσερις επαίνους. Ο διαγωνισμός έγινε την περασμένη Κυριακή, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Ματσάγγου), ανάμεσα στους 23 προσελθόντες μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων πέτυχαν οι 17.

Πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες προερχόμενους από Πάτρα, Αίγιο, Αθήνα, Ναύπακτο, Χίο, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κομοτηνή, Καβάλα, Λάρισα, Λαγκαδά και Ιωάννινα. Τα αστρονομικά και διαστημικά θέματα, στα οποία διαγωνίστηκαν, έχουν ληφθεί από τα σχολικά βιβλία τους και ιδιαίτερα από «Το πρώτο μου βιβλίο στο Δημοτικό», που εξέδωσε πρόσφατα η Εταιρεία. 

Οι εξεταστές καθηγητές είναι μέλη της Εταιρείας με πολύχρονη πείρα, μιας και η Εταιρεία πλησιάζει να συμπληρώσει τα 30 χρόνια ζωής και δημιουργίας στον Βόλο.


Να σημειώσουμε ότι για τους Πατρινούς μαθητές τα μαθήματα παρέχονταν στο https://eclass.orionas.gr/ με διδάσκοντα τον φυσικό στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος του «Ωρίωνα» Αργύρη Δρίβα, και βοηθό διδάσκοντος τη φοιτήτρια Ιατρικής Αγγελίνα Μπανιά. Το Διαγωνισμό διοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου 2019, στις 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, στο πλαίσιο του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνών Αστρονόμων, που διοργανώνει η Εταιρεία για δεύτερη φορά.