Τον δικό του αγώνα έχει ξεκινήσει ο Γιώργος Κουτρουμάνης, με την Νεά Δημοκρατία. Ο κ. Κουτρουμάνης είναι Ορκωτός Ελεγκτής & Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, και με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετέχει   στο ψηφοδέλτιο του Νομού Αχαΐας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Μιλώντας στο Patrasevents.gr o Γιώργος Κουτρουμάνης γι΄αυτήν την απόφαση, τα σχέδιά του για τους νέους αλλά και για τα θέματα της περιοχής.

 Ρ.Ε.: Kύριε Κουτρουμάνη γιατί θέσατε υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία;

Γ.Κ.: Πιστεύοντας ακράδαντα στην ελεύθερη οικονομία, θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία, τις ιδέες της οποίας ενστερνίζομαι απόλυτα, είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να απελευθερώσει τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, φέρνοντας την πραγματική ανάπτυξη. Έτσι έκρινα σκόπιμο, με γνώμονα και την εμπειρία που έχω αποκομίσει από την πολύχρονη ενασχόληση μου με το Οικονομικό Επιμελητήριο, του οποίου είμαι πρόεδρος στη Δυτική Ελλάδα, να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να διεκδικήσω την είσοδο μου στη Βουλή.

 Ρ.Ε.: Τι ρόλο παίζουν για εσάς τα βιώματα ενός ανθρώπου;

Γ.Κ.: Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ξεχάσω από πού ξεκίνησα, διότι ουαί και αλίμονο σε όποιον ξεχνάει τις ρίζες του, τις καταβολές του. Προέρχομαι από μια αγροτική οικογένεια και δεν έχω ξεχάσει τις παραδόσεις της οικογένειάς μου. Για παράδειγμα, συνεχίζω να φτιάχνω με ιδιαίτερο μεράκι ένα εξαιρετικό κρασί για την οικογένειά μου και τους φίλους μου από τον δικό μου αμπελώνα, μια παράδοση της οικογένειάς μου που έρχεται από παλιά. Εάν θες να πας μπροστά, πρέπει προηγουμένως να κοιτάξεις πίσω, να μην λησμονείς από πού ξεκίνησες. Με την εμπειρία που αποκόμισα μέσα από τη ζωή, αυτό το μήνυμα θα ήθελα να περάσω στoυς νεότερους. Να μην ξεχνούν τις καταβολές τους και  να θυμούνται ότι είναι τα στερνά που τιμούν τα πρώτα.       

 Ρ.Ε.: Κι εσείς, από πού ξεκινήσατε;

Γ.Κ.: Από το χωριό μου, ένα μικρό οικισμό την Αγριλιά, του Βασιλικού Αχαΐας, στο οποίο επιστρέφω συχνά και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία από τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου. Εκεί διατηρώ κι έναν πρότυπο ελαιώνα βιολογικής καλλιέργειας.

 Ρ.Ε.: Τι εννοείτε;  

Γ.Κ.: Πιτσιρικάς έκανα στο χωριό μου όλες τις αγροτικές δουλειές, ενώ αργότερα, τα χρόνια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  στις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα, αλλά και τα καλοκαίρια δούλευα στην οικοδομή για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου. Ίσως σας φαίνεται υπερβολικό, εξωπραγματικό αυτό, αλλά αποτυπώνει την αλήθεια. Ήθελα από τότε να είμαι οικονομικά ανεξάρτητος.


 Ρ.Ε.: Και το επάγγελμα του Ορκωτού Ελεγκτή,  πώς προέκυψε;

Γ.Κ.: Στην πορεία, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην σχολή των Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως παραιτήθηκα από την Ελληνική Αστυνομία στην οποία υπηρετούσα ως Υπαξιωματικός. Και στη συνέχεια, ήταν ένας συνδυασμός σκληρής δουλειάς και συστηματικού διαβάσματος που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με τη βοήθεια του Θεού, κατάφερα και δημιούργησα το δικό μου ελεγκτικό γραφείο, στο οποίο απασχολούμαστε δέκα άτομα προσωπικό. Μαζί με την οικογένεια μου, θεωρώ ότι είναι τα μεγαλύτερα επιτεύγματα μου σε προσωπικό επίπεδο.   

Ρ.Ε.: Βγαίνετε τα βράδια;

Γ.Κ.: Όποτε μπορώ και δεν είμαι «πτώμα» από την πολλή δουλειά, το ρίχνω κι εγώ λίγο έξω να ξεσκάσω. Με τη γυναίκα μου και με καλούς φίλους, ένα ταβερνάκι είναι η συνηθέστερη επιλογή.

Ρ.Ε.: Και να υποθέσουμε ότι είναι μακριά από εσάς τα μπαρ και τα κλαμπ;

Γ.Κ.: Δεν είναι μακριά, αλλά δεν είναι πλέον και στις προτεραιότητες μου. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Όμως, μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω μια καλή γνώση των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης που συχνάζουν οι νέες μας και οι νέοι μας.

Ρ.Ε.:  Πώς κι έτσι;

Γ.Κ.: Έχω τρία παιδιά, τον Γιάννη, τον Σταύρο και τη Βιβή, που συχνάζουν στα κέντρα διασκέδασης που απευθύνονται στη νεολαία. Περνούν καλά και χαίρονται γι’ αυτό, αλλά δεν κρύβουν και τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι οι παρέες τους τα τελευταία χρόνια λιγοστεύουν. Στενοχωριούνται πολύ που όλο και περισσότεροι φίλοι τους, δικά μας παιδιά, μεταναστεύουν στο εξωτερικό για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, μιας καλύτερης ζωής.

 Ρ.Ε.: Η Νέα Δημοκρατία θα το σταματήσει αυτό;  Θα βάλει ένα τέλος στο brain drain;

Γ.Κ.: Η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των δυσβάσταχτων σήμερα ασφαλιστικών εισφορών που θα αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων. Να έλθουν δουλειές, ώστε και τη μάστιγα της ανεργίας να αντιμετωπίσουμε, και το σκληρά δοκιμαζόμενο ασφαλιστικό σύστημα μας να ενισχυθεί.  Και ασφαλώς, μόνο έτσι και τα παιδιά μας θα σταματήσουν να ξενιτεύονται, ενώ θεωρώ ότι και πολλά άλλα που βρίσκονται στο εξωτερικό  θα επαναπατριστούν.

Ρ.Ε.: Ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στις νέες και στους νέους;

Γ.Κ.: Ό, τι κι αν κάνουν το Σαββατόβραδο της 6ης Ιουλίου, όπου κι αν πάνε, όπου κι αν ξενυχτήσουν, να αφιερώσουν μια ώρα την επομένη, την Κυριακή, για να πάνε να ψηφίσουν. Να μην αφήσουν τους άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτούς. Και να ψηφίσουν σκεπτόμενοι ποιος μπορεί να τους φέρει καλύτερες μέρες, ποιος μπορεί να γυρίσει τους φίλους τους από το εξωτερικό και θα επιτρέψει στους ίδιους να μείνουν στην πατρίδα τους, προσφέροντας τους ένα καλύτερο μέλλον.