Μια βραδιά αντάξια του έργου και του «αποτυπώματος» που άφησε στην ελληνική μουσική ο Μάνος Λοϊζος, είχε την τύχη να απολαύσει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (22 Ιουνίου), το κοινό που κατέκλυσε κυριολεκτικά το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019, σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων και η οποία ήταν  ένα αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο, με τίτλο « η τέχνη σήμερα», ακούστηκαν τραγούδια που μίλησαν για τον πόλεμο και τον ρατσισμό, τον δρόμο, τον αντιδικτατορικό αγώνα, καθώς και τραγούδια από  δεκάδες άλλες δισκογραφικές δουλειές του Μάνου Λοϊζου. Τραγούδια, που άφησαν το στίγμα τους στον πολιτισμό της εργατικής τάξης.


Η συναυλία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσικού Εργαστηρίου Παμμικρασιατικού, με την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και τους "Κολεκτίβα" και μέσα από αυτή καταδείχθηκε, εκτός από το έργο του μεγάλου συνθέτη, ότι και σήμερα γράφονται μουσικές και παράγεται πολιτισμός.

Η ανταπόκριση του κοινού της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής σε αυτό το κάλεσμα στο μουσικό και στιχουργικό έργο του Μάνου Λοϊζου ήταν μοναδική, με αποτέλεσμα o χώρος του Ρωμαϊκού Ωδείου να αποδειχθεί «μικρός» και να μην χωρέσει όλους όσους επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία.