Το διήμερο 26 Τετάρτη και 27 Πέμπτη Ιουνίου, τη σκυτάλη των παράλληλων δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, παίρνουν 14 χορευτικά συγκροτήματα από πολιτιστικούς συλλόγους της Πάτρας, τα οποία θα πραγματοποιήσουν το δικό τους χορευτικό αντάμωμα.

Ένα αντάμωμα που θα κυριαρχεί η «ψυχή» της γειτονιάς και των συνοικιών της πόλης, μέσα από την ανάδειξη του μεγαλείου που περιέχει το λαϊκό και παραδοσιακό.

Στις 26 Ιουνίου τα χορευτικά ( μεγάλων, εφήβων, παιδικά) από το Αρκτικό και Νότιο Διαμέρισμα, θα παρουσιάσουν στις 9.30 το βράδυ στον υπαίθριο  χώρο του Σκαγιοπουλείου, παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

Θα συμμετάσχουν τα χορευτικά από ΠΡΑΤΣΙΚΑ, ΤΕΡΨΗ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΖΑΒΛΑΝΙ, ΒΟΥΝΤΕΝΗ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ, ΑΝΩ ΣΥΧΑΙΝΑ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα από συλλόγους του Κεντρικού και Ανατολικού διαμερίσματος.

Θα συμμετάσχουν χορευτικά - μουσικά συγκροτήματα και  κουκλοθέατρο από ΠΕΡΙΒΟΛΑ, ΑΓΥΙΑ, ΠΑΓΩΝΑ, ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ.

Το κουκλοθέατρο θα ξεκινήσει 8.30 για τα παιδιά.

Είσοδος ελεύθερη.