NEWS | 2: Ειδήσεις - 19: Αθλητισμός

Έρχεται αλλαγή την επόμενη σεζόν στο Basketball Champions League

Mon, 24 Jun 2019 04:54:00 +0300 04:54 Patras Events logo

Τι αποφασίστηκε

Μια σπουδαία αλλαγή ετοιμάζεται να γίνει στο Basketball Champions League, σ’ ένα ζήτημα που είχε σχολιαστεί αρκετά όσο την διοργανώνει η FIBA. Μέχρι και φέτος στα πλέι οφ, δηλαδή στους «16» και στους «8», η ομάδα που έπαιρνε την πρόκριση ήταν εκείνη που είχε καλύτερο συνολικό σκορ στις δύο αναμετρήσεις. Οι νίκες δεν έπαιζαν κάποιο ρόλο και γι' αυτό και μερικά παιχνίδια έληγαν ισόπαλα. 

Για παράδειγμα, μπορεί να θυμάστε την εκτός έδρας ισοπαλία της ΑΕΚ το 2018 με τη Στρασμπούρ, η οποία δεν επηρέασε την «Ένωση», που προκρίθηκε με τη συνολική διαφορά. Αντιστοίχως, μπορεί να θυμάστε και το “διπλό” του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την φετινή περίοδο, το οποίο όμως πρακτικά είχε ελάχιστη σημασία, αφού οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκείνοι που συνέχισαν στην οκτάδα, λόγω της διαφοράς του πρώτου αγώνα.

Οι άνθρωποι του Basketball Champions League εξέτασαν το συγκεκριμένο θέμα και αποφάσισαν να καταργήσουν τις διαφορές πόντων. Στη θέση τους θα βάλουν μια σειρά «Best of Three», από την οποία δηλαδή θα περνάει η ομάδα που θα πάρει δύο νίκες. Πρόκειται για ένα πιο ανταγωνιστικό πλάνο αγώνων, που παράλληλα μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον και τα έσοδα (τηλεοπτικά, διαφημιστικά και εισιτήρια). Η εξέλιξη αυτή... επηρεάζει θετικά και τις ελληνικές ομάδες, καθώς θυμίζουμε πως η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν στη διοργάνωση της FIBA την επόμενη σεζόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader