Ο ΑΣΤΟ - Επικοινωνούμε είναι ένας σύλλογος που αποτελεί μία πολιτιστική κυψέλη για την Πάτρα, έχοντας στο ενεργητικό του είκοσι ομάδες με διαφορετικές και ξεχωριστές δράσεις, αλλά και ένα φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. 

Το Φεστιβάλ αυτό είναι προ των πυλών και θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου για να ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου, σε ένα χώρο ιδανικό, το Σκαγιοπούλειο που θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερο κόσμο, κόσμο που θα έχει τη δυνατότητα για να συμμετάσχει στις δράσεις της διοργάνωσης ενεργά ή να τις παρακολουθήσει. 

Το Φεστιβάλ του Αντιεφησυχαστικού Συλλόγου Τωρινών Ονειροπόλων θα έχει και φέτος πλούσια δράση, βασισμένη στο χαρακτήρα της κάθε ομάδας του, σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μουσικοδιδασκαλία, γιόγκα, έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, χορό και άλλα πολλά έως και κινηματογράφο. 

Τα μέλη του ΑΣΤΟ έχουν ετοιμάζει και φέτος μία σειρά από όμορφα πράγματα και είναι σίγουρο ότι θα βάλουν το Σκαγιοπούλειο στο ρυθμό τους. Είναι η πρώτη φορά βέβαια που το φεστιβάλ θα γίνει μακριά από το κτίριο της οδού Μανιακίου. 

"Το γεγονός αυτό σίγουρα μας παραξενεύει, όμως από την άλλη έχουμε ήδη προσαρμοστεί σε αυτή την κατάσταση και προχωράμε" τονίζει η "ψυχή" του ΑΣΤΟ και ιδρυτής του συλλόγου, Σάκης Ροδίτης. 

Από τις δράσεις του Φεστιβάλ ξεχωρίζει και φέτος το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, ένα φεστιβάλ που έχει μεγάλη συμμετοχή σε δημιουργούς και που αποτελεί το μοναδικό στο είδος του για την πόλη της Πάτρας. Οι δράσεις του φεστιβάλ ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου.

"Έχουμε ετοιμάσει όμορφα πράγματα που αφορούν το κάθε γούστο και που ο καθένας θα βρει ενδιαφέρον. Σκοπός των δράσεων μας είναι να επικοινωνήσουμε, να έρθουμε ο ένας με τον άλλον πιο κοντά, να γνωριστούμε μεταξύ μας και για αυτό περιμένουμε από τον κόσμο να έρθει στις εκδηλώσεις μας" τονίζει ο κ. Ροδίτης. 


Μετακομίζει εκ νέου ο σύλλογος

Στο μεταξύ σε  νέες περιπέτειες μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, ο ΑΣΤΟ στο θέμα της στέγασής του. Ο σύλλογος πριν από ένα χρόνο αναγκάστηκε να φύγει από την έδρα του, το κτίριο του πρώην Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, στη Μανιακίου.

Ένα κτίριο που σε μεγάλο βαθμό είχαν διαμορφώσει τα μέλη του και είχε ταυτιστεί μαζί του. Μετακόμισε λόγω της δημιουργίας ενός Δημοτικού Παιδικού Σταθμού σε ένα άλλο κτίριο, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. 

Η μετακόμιση αυτή που έγινε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κοστίσει στα μέλη του (το κτίριο πέρασε στην κυριότητα του δήμου μετά από παραχώρηση που έκανε ο ΟΑΕΔ) και είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Ωστόσο βρήκε έναν άλλο χώρο στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, στον οποίο κατάφερε να προσαρμοστεί και να τον διαμορφώσει μετά από σχετικές εργασίες. 

Όμως το κακό είναι ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου απεβίωσε πριν από λίγο καιρό και οι κληρονόμοι του θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ακίνητο για δικούς τους σκοπούς. Ο ΑΣΤΟ είναι αναγκασμένος να φύγει και βρίσκεται σε νέα αναζήτηση στέγης. Ήδη έχει βρει δύο κτίρια, το ένα στην Τριών Ναυάρχων και το άλλο στο τέρμα της Μαιζώνος προς την πλευρά της Ελευθερίου Βενιζέλου που εξετάζει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σύλλογος αριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερα από 300 ενεργά μέλη, ενώ αν προσθέσει κανείς και τους εθελοντές που τρέχουν για διάφορες δράσεις του ΑΣΤΟ, ο αριθμός τους ξεπερνά τα 500 άτομα. Είναι ένας σύλλογος που αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και σημασίας από τους φορείς της πόλης, αλλά και από την ίδια την πόλη.