Υπέροχα, όμορφα λόγια γράφτηκαν και ακούστηκαν στην πρεμιέρα της παράστασης "Μήδεια" του Ευριπίδη, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στο θέατρο Μπάγκειον, στην πλατεία Ομόνοιας. 

Πρόκειται για μία παράσταση με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Γεωργαλά, σε ένα έργο με πενταμελή θίασο, μεταξύ αυτού και ο Πατρινός ηθοποιός Νίκος Δερτιλής. Η σκηνοθεσία του έργου έχει χαρακτηριστεί εμπνευσμένη, ενώ η Τζούμη Σούμα στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μήδειας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, με όσους την έχουν δει να τονίζουν ότι είναι καθηλωτική στην ερμηνεία της. 

Από κοντά πολύ καλός πάνω στο σανίδι και ο Πατρινός ηθοποιός Νίκος Δερτιλής, παίζοντας σε ένα τριπλό ρόλο, σε αυτόν του Κρέοντα, του Αιγαία και συμμετέχοντας στον Χορό, ενώ αρκετά καλοί στις ερμηνείες τους είναι και οι υπόλοιποι ηθοποιοί που παίζουν στο έργο, η Κυριακή Καραλουκά, ο Σταύρος Γιαννακόπουλος και ο Γιώργος Σταυριανός. 

Το έργο σκηνοθετήθηκε πριν από δύο με τρία χρόνια από τον Δημήτρη Γεωργαρά και είχε ανέβει τότε στο εθνικό θέατρο της Χάγης στην Ολλανδία. Φέτος ανεβαίνει για πρώτη φορά στα εγχώρια θεατρικά δρώμενα, με διαφορετικούς ηθοποιούς, στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου Μπάγκειον στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα χώρο απόλυτα ταυτισμένο με την παράσταση. 

Μία παράσταση που θα έλεγε κανείς ότι έχει έναν τελετουργικό και μυσταγωγικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε έχει και το έργο του μεγάλου τραγωδού.


Ο Νίκος Δερτιλής που στην Πάτρα οι φίλοι του θεάτρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ταλέντο του σε μία σειρά παραστάσεων που παίχτηκαν στα θέατρα της πόλης μας, κάνει ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του, παίζοντας για πρώτη φορά σε ένα έργο της αρχαίας δραματουργίας, έχοντας μάλιστα δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και με το παραπάνω στις απαιτήσεις του είδους. 

Η παράσταση θα παίζεται έως τις 6 Ιουλίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Βίβιαν Μητσάκου του Theater Project 365 που είδε το έργο από κοντά αποθεώνει την παράσταση, μιλώντας για σκηνές ανυπέρβλητης ομορφιάς, τονίζοντας ότι "όλος ο πενταμελής θίασος επί σκηνής μας χάρισε μια Μήδεια που δύσκολα θα σβήσει από τη μνήμη μου". 

Οι φωτογραφίες είναι της Αγγελικής Κοκκοβέ, με εξαίρεση τη μεσαία που είναι από το facebook της Βίβιαν Μητσάκου.