Το μπάνιο αποτελεί δικαίωμα και απόλαυση για όλα τα άτομα και πάνω σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία εξαίρεση. 

Μια ιδέα που γεννήθηκε στην Πάτρα και σάρωσε όλα τα βραβεία καινοτομίας και εφευρετικότητας πριν από μερικά χρόνια, έδωσε τη δυνατότητα στα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα να μπορούν να χαίρονται τη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας τις βουτιές τους. 

Η τεχνολογία στην περίπτωση του Seatrac αποδείχτηκε συνοδός και βοηθός του ανθρώπου για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, για μία ισότητα και μία μορφή δημοκρατίας, σε μία από τις ωραιότερες καλοκαιρινές διασκεδάσεις που για τους περισσότερους από εμάς είναι κάτι αυτονόητο. Το μπάνιο στην θάλασσα.

Το Seatrac της εταιρείας Tobea ξεκίνησε από την Πάτρα και έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Seatrac βλέπουμε πλέον σε παραλίες σημαντικών τουριστικών θερέτρων όπως στη Λευκάδα, στη Μύκονο, στις Σπέτσες και σε δεκάδες ακόμα μέρη, φτάνοντας στην Κύπρο και στο εξωτερικό. 

Ήδη, με βάση τον κατάλογο που εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα της Tobea, Seatrac υπάρχει πια και στο Μπάρι της Ιταλίας. Ωστόσο, στην περιοχή της Πάτρας, αν και βρισκόμαστε σε μία πόλη που λούζεται από τη θάλασσα και έχει αρκετές, γύρω της, παραλίες, το μηχάνημα αυτό το συναντάμε μόνο στην Πλαζ και στην παραλία του Αγίου Βασιλείου. 

Κάποιες προσπάθειες που είχαν γίνει τα περασμένα χρόνια για να τοποθετηθεί αυτό το μηχάνημα που αποτελεί λύση για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και στην περιοχή των Βραχνεΐκων, δεν είχαν ευοδωθεί (είχε μπει σε λάθος θέση). Πού αλλού όμως μπορούμε να το εντοπίσουμε το Seatrac στις παραλίες της περιοχής μας; 

Στη Ναύπακτο, στην Άκολη και αν πάμε και κάπως πιο μακριά στο Κατάκολο της Ηλείας. Συνολικά, δηλαδή, μόνο σε πέντε μέρη. Δεν το συναντάμε (πάντα με βάση τον κατάλογο της εταιρείας) σε καμία παραλία της Δυτικής Αχαΐας, παρόλο που συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο τα καλοκαίρια.

Δεν είναι λίγες οι παραλίες αυτές, κρίνοντας από την αναγκαιότητα του μηχανήματος για τα άτομα με κινητικά προβλήματα που θέλουν να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα;


Η λίστα της Tobea αναλυτικά με όλα τα μέρη

Ας δούμε αναλυτικά τα μέρη που διαθέτουν Seatrac: Πλαζ Πάτρας, Λευκάδα, Αμμουδιά, Δρέπανο- Ηγουμενίτσα, Κύπρος Πρωταράς, Κύπρος Αγία Νάπα, Άγιος Ονούφριος - Χανιά, Καλαφάτης - Mύκονος, Δήλεσι, Εβγάτης - Λήμνος, Μύρινα - Λήμνος, Ραφήνα, Γλυφάδα, Κύπρος- Καλαμιές, Πόρτο Ράφτη- Άγιος Σπυρίδωνας, Βούλα, Βόλος ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, Ψάθα, Άλιμος- Λουτρά, Άλιμος- Καλαμάκι, Σύρος- Βούλγαρη, Άγιος Βασίλειος Πάτρα, Σύρος- Βάρη, Κύπρος Λεμεσος, Γαλάζια ακτή. Κεφαλονιά, Λάρισα, Τσαμάκια Λέσβος, Σπάτα, Ηράκλειο, Ωρωπός. Πόρτο Ράφτη- Παραλία Αυλάκι, Καλαμάτα-Ξενοδοχείο Φιλοξένια, Καλαμάτα- Εκκλησία Αναστάσεως, Κύπρος Trinity παραλία, Άγιοι Απόστολοι - Χανιά, Νέα Χώρα - Χανιά, Καμινάκι - Mύκονος, Σπέτσες,. Κέρκυρα, Μαραθώνας- Παιδικές, Μπάρι Ιταλία, Αγία Μαρίνα, Κατάκολο, Αλεξανδρούπολη, Χίος, Καβάλα, Ναύπακτος, Νέστος, Παράλιο Άστρος, Σαράντη, Λουτράκι, Άκολη, Παραλία Βόλβης, Κινέτα, Καλό Λιβάδι - Μύκονος, Νέα Μάκρη, Ανάβυσσος, Ολυμπιακή Ακτή και Βατερά Λέσβος.