Πρώην παίκτης του Nomads μιλά μετά από καιρό για τα όσα έζησε στο ριάλιτι επιβίωσης, τα κιλά που έχασε, τα μούσια που απέκτησε και τα μακριά μαλλιά.

Ξέροντάς σε αρκετά καλά, οφείλω να παρατηρήσω πως από τότε που γύρισες από τη Μαδαγασκάρη, όπου βρισκόσουν για το «Nomads», εγώ είδα έναν άλλον άνθρωπο

Όντως, γύρισα άλλος. Ένας «ζουλού». Με μαλλιά, μούσια, δέκα κιλά πιο κάτω. Τεράστια αλλαγή! Μπήκα 73 κιλά και φεύγοντας από εκεί έφτασα στα 65, έχασα όγκο, μύες, τα πάντα.

Εκτός από την εμφάνιση όμως, φάνηκε σαν να άλλαξες και μέσα σου…

Ναι, άλλαξα μέσα μου κατά πολύ. Εκεί από την πίεση και το όλο σκηνικό όπου είχες πολλές ώρες να μείνεις μόνος σου, είχες χρόνο να σκεφτείς για σένα, πράγματα που σε προβλημάτιζαν. Ήταν η τέλεια αφορμή για ενδοσκόπηση. Ε, λοιπόν, εγώ το έκανα, τα βρήκα πολύ με τον εαυτό μου και μου έκανε πολύ καλό η όλη εμπειρία.

Πόσο θάρρος ήθελε για να μοιραστείς με το κοινό ένα προσωπικό θέμα, όπως της υιοθεσίας σου; Το έκανες για τους γονείς σου ή για άλλους λόγους;

Δεν το έκανα για τους γονείς μου. Ούτε εκείνοι, ούτε εγώ, χρειαζόμαστε προβολή της αγάπης μας. Αυτή είναι δεδομένη. Εκείνες τις ημέρες, μέσα στο παιχνίδι, είχαμε χάσει το προηγούμενο έπαθλο, που θα ήταν ένα ηχητικό μήνυμα με τους δικούς μας. Έτσι, όταν την επόμενη εβδομάδα κερδίσαμε το έπαθλο επικοινωνίας, που ήταν να μιλήσουμε με τους δικούς μας, ε, εκεί λύγισα.

Έτσι απλά, μου βγήκε να μοιραστώ το θέμα της υιοθεσίας μου, θέλοντας να είμαι καλός αγωγός για τα παιδιά που και εκείνα είναι υιοθετημένα. Όχι μόνο παιδιά, αλλά και ενήλικες. Βγαίνοντας από το παιχνίδι, έλαβα αρκετά μηνύματα, κυρίως από μεγαλύτερους, που με ευχαριστούσαν γιατί ένιωσαν καλύτερα, όπως έγραψαν. Μου έλεγαν χαρακτηριστικά: «Μου έδωσες μια ανάσα να νιώσω κι εγώ καλύτερα!» Ξέρεις, είναι ένα θέμα που πολλούς τους κομπλάρει.

Εσύ ήσουν άνετος με το θέμα από μικρός;

"Ναι, το είχα αποδεχθεί, το ήξερα από πολύ μικρός. Είχα μεγαλώσει γνωρίζοντας ακριβώς τι σημαίνει και αυτό δεν είναι κάτι καλό ή κακό, απλά έτσι είναι. Αισθάνομαι τυχερός με το θέμα της υιοθεσίας μου, γιατί δεν ξέρω πού θα ήμουν αν δεν είχα υιοθετηθεί, αλλά και τυχερός με τους ίδιους τους ανθρώπους που με πήραν στο σπίτι τους. Είμαι τυχερός, γιατί οι γονείς μου είναι υπέροχοι, όπως και το γεγονός ότι ήρθα σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον. Είναι ευλογία να είμαι εδώ" είπε στο περιοδικό Omikron, ο Mike.

Τι είναι το βασικότερο που σου έμαθαν;

Να σέβομαι τον εαυτό μου. Να εκτιμάς και να αγαπάς πρώτα εσένα γιατί, όταν σέβεσαι τον εαυτό σου, τότε θα σε αγαπούν και οι άλλοι. Νιώθω πως αυτό είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία για ένα σωστό άνθρωπο.