Πέντε κορίτσια σχημάτισαν μία ομάδα urban dance και βγήκαν έξω για χορό.

Ο λόγος για την Διονυσία Γιαννοπούλου, τη Μαρίνα Γεωργακίλα, τη Βίβιαν Παλιάτσα, τη Ναταλία Παπαδοπούλου και την Κατερίνα Πουλακίδα, που μας παρουσίασαν στο youtube μία ιδιαίτερα primitif χορογραφία, σε ένα αγαπημένο μέρος της Πάτρας, στο Δασύλλιο. 

Το urban dance έχει να κάνει με το χορό σε εξωτερικούς χώρους του αστικού κέντρου. Το primitif, από την άλλη μεριά, μία λέξη που προέρχεται από τη γαλλική γλώσσα, αφορά μία νέα τάση διαφόρων τεχνών που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο κίνημα, ενώ στο εξωτερικό γίνονται ειδικά φεστιβάλ που έχουν ακριβώς αυτόν το χαρακτήρα.

Το primitif έχει να κάνει με το πρωτόγονο στοιχείο, το αρχέγονο θα λέγαμε διαφορετικά, συνδέοντας τον άνθρωπο, με την "πρωτότοκα" φύση του, την αυθεντικότητα του και τον πραγματικό του χαρακτήρα, πράγματα που του εξασφαλίζει μόνο η στενή σχέση που χρειάζεται να έχει με τη "μητέρα" γη. 


Τα πέντε κορίτσια που αγαπούν το χορό και έχουν μία διαφορετική σχέση μαζί του το καθένα, αποφάσισαν, συγκροτώντας την ομάδα τους να παντρέψουν στην πρώτη τους δουλειά αυτές τις δύο τάσεις, που αποτελούν σύγχρονα και παγκόσμια ρεύματα στο είδος τους, σε ένα βίντεο. Το urban στοιχείο της πόλης με το primitif της φύσης.

Ανέβηκαν έτσι στο πιο κατάλληλο μέρος που υπάρχει σε αυτή τη πόλη για κάτι τέτοιο, στο Δασύλλιο, παίρνοντας μαζί τον σκηνοθέτη τους Αλέξη Πανίτσα, πραγματοποιώντας μία υπέροχη χορογραφία, μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα λεπτό. Μια χορογραφία που αναδεικνύει σε τόσο λίγο χρόνο, όλα τα παραπάνω. 

Απολαύστε τα. 


Urban Dance Team ‘Primitif’