Η Λέσχη «Γέρανος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπόχαλης το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα: 9:15 μ.μ παρουσιάζουν στο λόφο του Στράνη τη θεατρική παράσταση «ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ».

Η «ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ» είναι ένα καινούργιο έργο γραμμένο με την αυθεντική φωνή της ηρωίδας, μιλά για την απίστευτη δύναμή της να ενθουσιάζεται και παράλληλα να υποφέρει. Ν’αγαπά και παράλληλα να απορρίπτει. Να ψηλώνει την αλήθεια της μέχρι ν’ακουστεί. Και να ταπεινώνει το ψέμα μέχρι να το αφανίσει. Να είναι επαναστατημένη ακόμη και μέσα στην επίθεση της αρρώστιας της .Να υπερβαίνει με τόλμη ό,τι η εποχή της αδυνατούσε να δεχτεί και να κατανοήσει. παράλληλα με τον μεγάλο της έρωτα με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.

Είναι μια παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια, την κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της γενιάς της…

Η Μαρία Πολυδούρη και ο ακατάληκτος, παράφορος έρωτάς της Κώστας Καρυωτάκης γράφουν τον τελευταίο τους στίχο -λίγο πριν το άδοξο τέλος που θα τους πάρει χώρια, μοναχικά όπως έζησαν- στο θέατρο.

Διασχίζει τη σκηνή, σαν να περπατά πάνω στις λεπτές γραμμές της ζωής της, θυμάται και νοσταλγεί τα παιδικά της χρόνια, τους γονείς της που πέθαναν μαζί, τη μητέρα της Κυριακή, όταν έκλαιγε στα γόνατά της, τον πατέρα της Ευγένιο, που της μάθαινε γράμματα και λογοτεχνία. Όταν τον γνώρισε, όταν είδε τα μάτια του Καρυωτάκη, ήταν σαν να περιπλανήθηκε για λίγο στον παράδεισο και τη κόλαση.

Ο ήχος του όπλου του Καρυωτάκη, έδωσε επίγειο τέλος στο συναρπαστικό έρωτα των δύο μαχητικών ανθρώπων, που ένωσαν τις σκέψεις τους και την απέραντη ευαισθησία τους γι αυτόν τον κόσμο. Πιστεύω πως άφησαν μια αρχή σ ένα νήμα για να ψάξουμε κάποτε την έξοδο από το λαβύρινθο.

Πραγματικά η Πολυδούρη κλείνει τη ζωή της στέλνοντας το τελευταίο της μήνυμα στον Κ. Καρυωτάκη λέγοντας: « Φύγαμε κι οι δυο για έναν άγνωστο κόσμο. Αλλοίμονο όχι μαζί…»
Το έργο έχει γράψει η γνωστή ποιήτρια και φιλόλογος Βιβή Κοψιδά-Βρεττού.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης
Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς
Φωτογραφίες: Αθηνά Λεκκάκου
Τηλ. επικοινωνίας: 6983343201


Λέσχη «Γέρανος» ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ, Λόφος Στράνη, Ζάκυνθος (29-6-2019) - Video Spot