"Χρυσές" δουλειές έκανε το κύκλωμα κλοπών οχημάτων που τα μεταπωλούσε, έχοντας απλώσει τα δίχτυα του σε πολλά μέρη της Ελλάδος, με την Πάτρα να είναι μία από τις βάσεις της εγκληματικής οργάνωσης, αν σκεφτεί κανείς ότι από τα τέσσερα συνεργεία με τα οποία συνεργαζόταν, το ένα βρισκόταν στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Με βάση τα όσα είπαν οι άνθρωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Δυτικής Ελλάδος στη συνέντευξη Τύπου, οι οποίοι είχαν αποφασιστικό ρόλο στην εξάρθρωση της οργάνωσης, το κέρδος της σπείρας από κάθε αυτοκίνητο ξεπερνούσε τα 9.000 ευρώ, ενώ συνολικά το όφελος από την παράνομη δράση τους υπολογίζεται στο 1.000.000 ευρώ. 

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη 14 ατόμων, τέσσερα εκ των οποίων είναι στην Πάτρα, ενώ στα χέρια της Ασφάλειας βρίσκεται και ο 48χρονος εγκέφαλος της οργάνωσης που προέρχεται από την Αθήνα.

Η οργάνωση δρούσε μεθοδικά και έκλεβε αυτοκίνητα, συνήθως μικρού κυβισμού που είχαν μία ανταπόκριση στην αγορά, μεταπουλώντας τα είτε τμηματικά (τα ανταλλακτικά τους), είτε ολοκληρωτικά, πότε σε ανυποψίαστους πελάτες, πότε σε άτομα που γνώριζαν τι γινόταν. Βλέπετε, η οργάνωση είχε αναπτύξει ένα δίκτυο πελατών, φθάνοντας έτσι στο σημείο να διαπράττει κλοπές κατά παραγγελία. 

Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις προχωρήσουν σε "ξέπλυμα", αναζητώντας κυρίως στο εξωτερικό, μέσω ιστοσελίδων οχήματα που είχαν υποστεί βλάβες λόγω τροχαίου ατυχήματος, τα οποία τα αγόραζαν και στη συνέχεια τα ταξινομούσαν. Στη συνέχεια τοποθετούσαν ανταλλακτικά από τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε αυτά που είχαν βλάβη, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου, παρουσιάζοντάς τα ως νόμιμα. 


Εξάρθρωση κυκλώματος κλεμμένων αυτοκινήτων

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις έρευνες που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί βρήκαν σε συνεργεία και σε αποθηκευτικούς χώρους εκατοντάδες ανταλλακτικά αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε η σπείρα. Η δράση της οργάνωσης είχε εξαπλωθεί από την Πάτρα έως την Αθήνα και από την Αθήνα έως την Καλαμάτα, την Άνδρο και την Ρόδο. 

Από την Αστυνομία κατασχέθηκαν 110 κλεμμένα αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 70 έχουν ταυτοποιηθεί και θα επιστραφούν στους κατόχους τους, ενώ σε μπελάδες μπαίνουν αυτοί που χωρίς να γνωρίζουν τα είχαν αγοράσει. Όσοι γνώριζαν πρόκειται να διωχθούν. Αξίζει να αναφέρουμε σε ότι αφορά την περιοχή, ότι η οργάνωση είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 35 κλοπές αυτοκινήτων στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. 

Πέρα από τους 14 συλληφθέντες (13 άνδρες και μία γυναίκα), που κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και άλλα με την εις βάρος τους δικογραφία να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις ίδιες κατά περιπτώσεις κατηγορίες βαρύνονται ακόμα 9 άτομα, συνεργοί των δραστών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.


Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε δεκάδες κλοπές οχημάτων