Το πρόβλημα της εξάρτησης από ουσίες απασχολεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα. Η εξάρτηση ωθεί τους ανθρώπους στο περιθώριο και την απόγνωση και τους αποξενώνει. Οι εξαρτημένοι χρειάζονται υποστήριξη μέσα στην κοινωνία, μακριά από πολιτικές απομόνωσης, γκετοποίησης και καταστολής.
Το ΚΕΘΕΑ απευθύνει κάλεσμα ενημέρωσης και διαλόγου για το θέμα της εξάρτησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, στις ανοικτές εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα. Η καμπάνια του ΚΕΘΕΑ με σύνθημα ΣΤΑΣΟΥ ΠΛΑΪ ΜΟΥ εστιάζει στη σημασία που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικοί παράγοντες απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτες για τη θεραπεία και την επανένταξη.
Τα μέλη και οι εργαζόμενοι των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, οι σύλλογοι οικογένειας και οι εθελοντές του δίνουν το «παρών» με δράσεις ενημέρωσης, τέχνης, αθλητισμού και επιστημονικού διαλόγου σε διαφορετικές πόλεις.
Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Μαζί με τους ανθρώπους της πόλης μας θα υλοποιήσουμε εκδηλώσεις με στόχο να πετύχουμε την συμμετοχή όλων μας σε αυτόν τον αγώνα.
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας από τις 19:30 θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Μαγιάκη, τοξοβολία με το Αθλητικό Όμιλο Πατρών Ερμής, και για κλείσιμο παρατήρηση άστρων από τα τηλεσκόπια της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας Ωρίων.

Το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ανήκει στο ΚΕΘΕΑ (www.kethea.gr), μη κερδοσκοπικό οργανισμό θεραπευτικών κοινοτήτων που αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας μας.
Απευθύνεται σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες, κρατούμενους και στις οικογένειές τους. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δε χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ εστιάζει στην ψυχική απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, στην εργασιακή ένταξη και εξέλιξη, στην δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και στην υποστήριξη της οικογένειας.

Οι χρήστες ουσιών, οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων, μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού: 2610 343400, Δευτέρα – Παρασκευή. 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.
ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΦΩΚΑΙΑΣ 26, ΠΑΤΡΑ, τηλ:2610343400,