Μια άκρως παραδοσιακή βραδιά, όπου χοροί και μουσική «συναντήθηκαν» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του επιτυχημένου 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος».

Η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα – Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ Ευσταθία Γιαννιά, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση, παρέστη την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στον Άνω Αλισσό και παρακολούθησε τη ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 180 χορευτές.

«Λαός χωρίς παράδοση, λαός χωρίς μνήμη και ιστορία. Η σύνδεση με τις ρίζες μας αποτελεί ανάγκη ζωτικής σημασίας και είναι επίκαιρη παρά ποτέ. Η παρακαταθήκη των προγόνων μας αποτελεί στέρεα βάση για το παρόν και το μέλλον μας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» Δημήτρη Μπαρμπούνη και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την άρτια διοργάνωση και ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών που προάγουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας» δήλωσε η κα. Γιαννιά για να προσθέσει «Όπως έλεγε και ο μεγάλος Έλληνας στοχαστής και Πολιτικός Ιώνας Δραγούμης, πήγαινε στα Δημοτικά τραγούδια, στη δημοτική τέχνη και στη λαϊκή ζωή, να βρεις τη γλώσσα σου και τη ψυχή σου και μ’ αυτά τα εφόδια, θα πλάσεις ότι θέλεις, παράδοση και πολιτισμό και αλήθεια και σοφία».

Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Πεφάνη.