Μία πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική ημέρα επιφύλασσε στους συμμετέχοντες το 4ο στάδιο του Bike Odyssey 2019, στην διαδρομή Καλύβια – Κρίκελλο. Είχε εξαρχής τις προδιαγραφές να προσφέρει κάτι ξεχωριστό, καθώς από τη μία αποτελούσε το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο του αγώνα, 115 χλμ. και από την άλλη επρόκειτο για το μοναδικό στάδιο στο οποίο έλαβε χώρα μόνο ένας αγώνας, αυτός των εννέα ημερών. Μία δύσκολη αγωνιστική ημέρα για το Bike Odyssey, μία ημέρα με δυνατές μονομαχίες, στην μεγαλύτερη και δυσκολότερη ποδηλατική διοργάνωση που διεξάγεται στην χώρα μας και εξελίσσεται στην οροσειρά της Πίνδου.  


Οι αθλητές του 9ήμερου αγώνα ξεκίνησαν πολύ δυνατά και για πάνω από 20 χλμ. δέκα ομάδες «κινήθηκαν» με διαφορά ολίγων λεπτών η μία από την άλλη. Ωστόσο η ομάδα των δέκα αυτών ομάδων έσπασε σε διακριτές υποομάδες, οι οποίες επιδόθηκαν σε μονομαχίες χιλιομέτρων για το καλύτερο πλασάρισμά τους στα βάθρα του Σταδίου.

Νικήτρια αναδείχθηκε τελικά η ομάδα AVRA των Γρηγόρη Σουβατζόγλου και Ανέστη Κουρμπέτη, η οποία λίγο μετά το 3Ο checkpoint ανέβασε ρυθμούς, ξέφυγε από τους κυνηγούς της και κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας την ομάδα Bikeboard.at των Rene Reidinger και Christian Meyer, για ακόμα ένα στάδιο στη 2η θέση.  

Στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα φαινόταν ότι θα γίνει μάχη για το ποιες ομάδες θα κατακτήσουν τις θέσεις 3, 4 και 5. Η ομάδα SCHC TEAM POLAND ήταν διαρκώς στη 3η θέση, και μέχρι τα μέσα του αγώνα έδειχνε ικανή να μπει στις πρώτες δύο θέσεις. Τελικά η ομάδα της Πολωνίας κατέκτησε την 3η θέση και μαζί με αυτή ένα καλό προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη Γενική Κατάταξη.


Ο αγώνας μπαίνει σιγά - σιγά στην τελική ευθεία, με την είσοδο του Νότιου 4ήμερου αγώνα και τις ομάδες του 9ήμερου αγώνα να ετοιμάζονται για τις τέσσερις τελευταίες μάχες τους για το καλύτερο πλασάρισμά τους στη συνολική βαθμολογία.

Εννέα ημέρες δράσης στην οροσειρά της Πίνδου, με εκκίνηση το Σάββατο 15/06 από την Σμίξη Γρεβενών και τερματισμό και ολοκλήρωση της διοργάνωσης στην Κάτω Τιθωρέα Φθιώτιδος την Κυριακή 23 Ιουνίου, με ενδιάμεσους σταθμούς το Μέτσοβο, το Νεοχώρι, το Κρίκελλο και τον Αθ. Διάκο, με τους συμμετέχοντες να καλύπτουν απόσταση 637,56χλμ. με 20.531μ. υψ. διαφορά.

Ο φετινός αγώνας Bike Odyssey αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον ΟΠΑΣΤΕ – Π.Ε. Ευρυτανίας.