Με την παράσταση «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ σε συνεργασία με την AREA 51, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς και σε διασκευή για το θέατρο του Γιώργου Νανούρη με την συγκλονιστική ερμηνεία της Λένας Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο, ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων του το 38ο Φεστιβάλ Πάτρας 2019.

Σημειώνουμε ότι 29-6-1981 ήταν η πρώτη παράσταση του Φεστιβάλ Πάτρας με τα μπαλέτα της Ρουμανίας και μετά από 39 χρόνια γίνεται πάλι παράσταση του Φεστιβάλ μας 29 Ιουνίου.

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Η παράσταση έρχεται στην Πάτρα στις 29 Ιουνίου στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Κατερίνα

βασισμένο στο Βιβλίο της Κατερίνας

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ 

Ιδέα -Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα, 

Μαζί της στην σκηνή και ο Γιώργος Νανούρης

Παραγωγή: Λυκόφως – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Διάρκεια Παράστασης: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ EARLY BIRDS 12€

Γενική είσοδος 15€

Παιδιά, Μαθητικό, Φοιτητικό, Πολύτεκνοι, Άνεργοι, ΑΜΕΑ €12


Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος σε ανακοίνωση αναφέρει:

"Σύμφωνα με ενημέρωση εκ της παραγωγής, η προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 29/6 παράσταση ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Αύγουστου Κορτώ στα πλαίσια του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας 2019, λόγω ανυπέρβλητου τεχνικού προβλήματος αναβάλλεται για νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εκ μέρους της εταιρίας παραγωγής ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση."