Η MYRÓ Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να παρουσιάσει για μία ακόμη φορά, μία διεθνή έκθεση τέχνης.

Αυτήν τη φορά ενώνουμε τη φαντασία μας με τη γείτονο χώρα, την Τουρκία.
Η Τουρκική Εβδομάδα Τέχνης θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας στη Νικηφόρου Φωκά 8 από 24 έως και 30 Ιουνίου του 2019 και ο κεντρικός στόχος της θα είναι η προώθηση των κοινών πολιτιστικών σημείων μας με την Τουρκία και τους καλλιτέχνες της, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00.

Η εκδήλωση αποτελείται από την κύρια έκθεση τέχνης των Τούρκων καλλιτεχνών, επιμελημένη από τον επίσης Τούρκο εικαστικό επιμελητή, Kani Kaya, καθώς και από άλλες δραστηριότητες και ανεξάρτητες εκθέσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες εκθέσεις τέχνης από Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες σε μια προσπάθεια ενοποίησης της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παρόμοιων πολιτιστικών χαρακτηριστικών που
μας δένουν.

Η γκαλερί μας έχει οργανώσει παρόμοιες εκδηλώσεις στο παρελθόν σε συνεργασία με άλλες χώρες και τις πρεσβείες τους, όπως η Ρωσία, η Αλβανία, η Αρμενία και η Γεωργία, με αρκετές ακόμη διεθνείς εκθέσεις να έπονται.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.

Έκθεση Φωτογραφίας με Τίτλο «Photo Orient»

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εβδομάδας Turkish Art Week, 24-30 Ιουνίου, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00. διοργανώνεται ένα νέο project φωτογραφίας με θέμα την Ανατολή. Θα συμμετέχουν καλλιτέχνες φωτογράφοι από απ’ όλη την Ελλάδα, εκθέτοντας από 4 έως 5 έργα. Η έκθεση, που θα λάβει χώρα σε 3 χώρους της Gallery MYRÓ, έχει τίτλο «Photo Orient».
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.
Υπεύθυνη επιμελήτρια: Ειρήνη Σκούντζου

Έκθεση Φωτογραφίας με Τίτλο «Greece Unrevealed»

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εβδομάδας Turkish Art Week, 24-30 Ιουνίου, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00, διοργανώνεται ένα νέο project φωτογραφίας με θέμα το ελληνικό τοπίο.
Με μεγάλη χαρά θα συνεργαστούμε με καλλιτέχνες φωτογράφους από απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτό το project εκθέτοντας από 4 έως 5 έργα. Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί σε χώρους της Gallery MYRÓ, θα έχει τίτλο «Greece Unrevealed». Σας καλούμε να ανακαλύψετε την Ελλάδα μέσα σας, δίπλα σας, γύρω σας με τη δική σας ματιά σε μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.
Υπεύθυνη επιμελήτρια: Ειρήνη Σκούντζου.

Έκθεση Φωτογραφίας με Τίτλο «Greece in Focus» και Έκθεση Γλυπτικής της Μαρίας Μανδάκη

Το Greece in Focus είναι μια έκθεση φωτογραφίας με Έλληνες φωτογράφους που μέσα από τη ματιά τους μας δείχνουν τις ομορφιές της χώρας μας. Οι φωτογραφίες τους θα εκτεθούν στη MYRÓ Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, από τις 24 έως και τις 30 Ιουνίου, με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00. Η έκθεση αυτή είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας Condito , η οποία θέλει να ενισχύσει την ανάπτυξη της φωτογραφίας στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει το υπόβαθρο για
περισσότερες εκθέσεις.

Έχουμε τη χαρά η μια εκ των φωτογράφων μας που είναι και γλύπτρια, να μας τιμά με κάποια γλυπτά της στο χώρο. Η Μαρία Μανδάκη διδάχτηκε γλυπτική στη Φλωρεντία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με μάρμαρο, σίδερο και γυαλί ενώ το 2017 ολοκληρώθηκε η συλλογή της με τίτλο Συναισθήματα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.

Επιμελήτρια έκθεσης: Φωτεινή Τσανίδου

Οι συμμετέχοντες είναι:

1))Έλλη Αγιαννίδη
2)Δέσποινα Αποστολίδου
3)Δήμος Μπαμπλής
4)Αλέξανδρος Μπουγάδης
5)Χρύσα Δείνα
6)Ελένη Δράκου
7)Έφη Ζερβούλη
8)Δημήτρης Γερεβακάνης
9)Πάνος Καραδούκας

10)Κώστας Λαζαρίδης
11)Michael Lorusso
12)Μαρία Μανδάκη
13)Τίνα Μελαχρινάκη
14)Δημήτρης Μεταξάς
15)Ευγενία Πανταζίδου
16)Παύλος Παπαδόπουλος
17)Βασσιλική Παπαρχρήστου
18)Παύλος Παυλίδης
19)Κωνσταντίνος Ρηγούλης
20)Γιώργος Σουμελίδης
21)Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος
22)Φωτεινή Τσανίδου
23)Γιώργος Βεργάδος

Εικαστική Έκθεση με Τίτλο «MYRÓ Progress»
Στα πλαίσια του Turkish Art Week που διοργανώνεται στη MYRÓ Gallery, παρουσιάζουμε και μια παράλληλη έκθεση που θα βρίσκεται στο χώρο. H έκθεση αυτή θα αποτελείται από πίνακες της κυρίας Μαριάνθης Σπυροπούλου και της κυρίας Άννας Φαχαντίδου, δυο εξαιρετικών ζωγράφων που έχουν φιλοξενηθεί ξανά στο χώρο μας. Το χώρο της έκθεσης αυτής θα κοσμούν και χειροποιήτα κοσμήματα της κυρίας Ευτυχίας Μπαλλή.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 έως και τις 30 Ιουνίου και τα εγκαίνια της θα είναι στις 28 του μηνός.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.

Έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής με Τίτλο «Positive Reflection»

Στα πλαίσια του Turkish Art Week, που θα λάβει χώρα στη MYRO Gallery , διοργανώνεται και η εκδήλωση POSITIVE REFLECTION.
Θα συμμετάσχουν τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες, ο Givi Michailidis και ο Μανικάτης Γιάννης που είναι δυο γλύπτες και η Δέσποινα Νικολιδάκη με τους πίνακές της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας στη Νικηφόρου Φωκά 8 από 24 έως και 30 Ιουνίου του 2019 με την ημέρα των εγκαινίων να λαμβάνει χώρα την 28η Ιουνίου στις 19:00.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό Τρίτη με Σάββατο, 17:00 - 21:00.
Παρακάτω παρατίθενται δύο λόγια για τους καλλιτέχνες μας :

Ο Γκίβι Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας το 1987, έχει συμμετέχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, έχει δείξει έργα του σε ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη, συμμετείχε στο 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής σε Μάρμαρο Τρανοβάλτου Κοζάνης και από το 2015 είναι μέλος της Greek Marble Initiative .

Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας, από το εργαστήριο Γλυπτικής του καθηγητή Έκτορα Παπαδάκη. Έχει πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά υλικά, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στο μάρμαρο.
Ο Μανικάτης Γιάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988 και αποφοίτησε απο την Καλών
Τεχνών το 2011 απο το εργαστήριο γλυπτικής του Έκτωρα Παπαδάκη . Έχει συμμετάσχει σε
διεθνή συμπόσια γλυπτικής και έχει παρουσιάσει τη δουλεία του σε ατομικές και ομαδίκες
εκθέσης απο το 2004 μέχρι και σήμερα.
~
Αναφορικά με τη Δέσοινα Νικολιδάκη :
«Γεννήθηκα το 1971 στη Νέα Απολλωνία Θεσ/νικης
Μαθήτευσα δίπλα σε δασκάλους ζωγραφικής απο Ρωσία Βαλέρια Κουσίδου Καλών Τεχνών πανεπιστημίου Μόσχας,απο Κύπρο Ηρώ Φαρμακά Παναγιώτη Δουκανάρη Καλών Τεχνών ΑΠΘ και ελεύθερο σχέδιο με μολύβι κ κάρβουνο στο Τελλόγλειο ΄Ιδρυμα . Από τα παιδικά
μου χρόνια πάντα μου έδινε ενέργεια το χρώμα, έψαχνα τρόπους να το αποτυπώνω πάνω σε χαρτί σε ξύλο αλλά και σε πέτρα! Μετά από μεγάλη αναζήτηση αποτύπωσα για πρώτη φορά πάνω στο καμβά μέσα από τη δική μου αισθητική την ανθρώπινη ύπαρξη από διάφορους πολιτισμούς,αλλά και τη μαγεία της φύσης.! Με έντονα χρώματα στην αρχή, με τονικότητες στη συνέχεια. Δουλέυω κυρίως με λάδια, έχοντας χρησημοποιήσει διάφορα υλικά και τεχνικές οι οποίες αναδεικνύουν μεγάλη εκφραστικότητα στο θέμα και εμπλουτίζουν τη σύνθεση! Έχω παρακολουθήσει μαθήματα αγιογραφίας ενώ το 2012 και 2013 έχω λάβει μέρος δύο φορές με το νοσηλευτικό προσωπικό Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε ομαδική έκθεση, καθώς και σε ομαδική για φιλανθρωπικό σκοπό! Τα ερεθίσματα πολλά, η περιπέτεια της αναζήτησης συνεχίζεται!».