Υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η ΔΕΗ» εκτίμησε ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι: «Υπάρχει μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα που λέγεται ΔΕΗ. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες αυτό, η ΔΕΗ έκλεισε πέρυσι με έλλειμμα ένα δισεκατομμύριο ευρώ, η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει τη ΔΕΗ. Ένα δισεκατομμύριο έλλειμμα τη στιγμή που παρέλαβαν τη ΔΕΗ το 2014 με 80-90 εκατομμύριο κέρδη» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Η κατάσταση της ΔΕΗ είναι τραγική, θα πρέπει να υπάρξουν οι λύσεις με τις οποίες να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά η εταιρεία», υποστήριξε.

Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου η χώρα θα μπεί σε περιπέτειες

«Εάν στις 7 Ιουλίου το βράδυ δεν υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Είναι τόσο άσχημη η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, σήμερα, είναι τόσο άσχημη, είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που αν θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σας έλεγα πριν θα χειαστεί η επιστράτευση -να μου επιτραπεί η λέξη- όλων των δημιουργικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

«Γι' αυτό ο πρόεδρος μας» σημείωσε ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη «έχει διευκρινίσει ότι σε κάθε περίπτωση θα σχηματίσει μια κυβέρνηση με τους αξιότερους των Ελλήνων για όλους τους Έλληνες και θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και συνεργασίες».

Για τα χρέη στην εφορία

«Δύο εκατ. συμπολίτες μας χρωστούν στην εφορία μέχρι 500 ευρώ. Για να χρωστάει κανείς 500 ευρώ σημαίνει ότι δεν έχει δυνατότητα να τα πληρώσει... Πάνω από ένα εκατ. συμπολίτες μας έχουν υποστεί κατασχέσεις. 250.000 συνταξιούχοι που έχουν βγει στη σύνταξη δεν εισπράττουν ακόμη τις συντάξεις τους, κρατιέται η σύνταξή τους για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να μας λέει ότι έχει μεγάλα πρωτογενή πελονάσματα και να δίνει ψίχουλα παραμονές των εκλογών μήπως υφαρπάξει τις ψήφους τους, μέθοδος η οποία απέτυχε παταγωδώς».

Το σύνθημα είναι δουλειές και επενδύσεις

«Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σημερινή κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει αυτή την κατάσταση και είναι ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις του. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι δουλειές. Δουλειές μπορεί να γίνουν αν δημιουργηθούν επενδύσεις και επενδύσεις θα γίνουν αν μειωθεί η φορολογία. Η βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας ώστε να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα και δεύτερον οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να ανακουφιστεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» επισήμανε ακομα ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, ας σταματήσουν τη διασπορά fake news  σε όλη τη χώρα, ας σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.