Αλλάζει όπως όλα δείχνουν ο προγραμματισμός για την αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου. 

Σύμφωνα με το νέο σενάριο της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας αντιδημαρχίας η αντιδρόμηση δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στις αρχές Αυγούστου, αλλά στις αρχές του φθινοπώρου. 

Αρχικός στόχος της δημοτικής αρχής ήταν η αντιδρόμηση να υλοποιηθεί το καλοκαίρι, όταν η κυκλοφοριακή κίνηση στο κέντρο, σε σύγκριση με άλλες χρονικές περιόδους είναι μειωμένη, με τους περισσότερους να απουσιάζουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η ιδανική εποχή για αυτή τη δουλειά, με βάση τις εκτιμήσεις της αντιδημαρχίας, ήταν ο Αύγουστος. 

Ωστόσο, πλέον κάτι τέτοιο είναι απίθανο να γίνει. Ο λόγος έχει να κάνει με την καθυστέρηση της εγκατάστασης των φωτεινών σηματοδοτών, χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να προχωρήσει η αντιδρόμηση. Από την στιγμή που οι δύο αυτοί κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας με βάση τις παρεμβάσεις που είναι να γίνουν στον κυκλοφοριακό χάρτη του κέντρου της πόλης, αλλάζουν κατεύθυνση, θα πρέπει να γίνει και η αντικατάσταση των φαναριών. 

Κάτι τέτοιο ήταν να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Όμως οι νεότερες εκτιμήσεις λένε ότι αυτό θα γίνει στα τέλη του Ιουλίου, γεγονός που καθυστερεί το έργο της αντιδρόμησης. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι κάτοικοι της Κανακάρη συνεχίζουν να πιέζουν και να φωνάζουν για να μην προχωρήσει το έργο, τονίζοντας ότι θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τον βραχνά του κυκλοφοριακού και θα μεγαλώσει τα προβλήματα. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός του δήμου ήταν να προχωρήσει η αντιδρόμηση σε δύο φάσεις, με πρώτη το τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου - Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου και στη συνέχεια Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου - Παπαφλέσσα και Παπαφλέσσα - Γούναρη. Όμως το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι η αντιδρόμηση να προχωρήσει μια και έξω, καθ' όλο το μήκος της οδού.