Παράταση στην προθεσμία υποβολής διορθώσεων και ενστάσεων, κατά τη φάση της Ανάρτησης, έδωσε το Κτηματολόγιο για 19 ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο, που χθες ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας της Ανάρτησης για 6 περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουλίου για τους κατοίκους εσωτερικού που διαμένουν στους εν λόγω ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η παράταση στην προθεσμία αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους εξής ΟΤΑ:

α) Αμφίπολης
β) Βισαλτίας
γ) Νέας Ζίχνης και
δ) των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ: Αγίου Πνεύματος, Βαλτοτοπίου, Δαφνουδίου, Εμμανουήλ Παππά, Μεσοκώμης, Μετάλλων, Μονόβρυσης, Νέου Σκοπού, Νέου Σουλίου, Παραλιμνίου, Πεθελινού, Πενταπόλεως, Τούμπας, Χρυσού, Ψυχικού του Καλλικρατικού Δήμου Εμμανουήλ Παππά.
Το Κτηματολόγιο ενημερώνει τους δικαιούχους ότι έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

Κτηματολόγιο: Η διαδικασία της Ανάρτησης

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηματολογίου, μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου. Το Κτηματολόγιο καλεί όλους τους ιδιοκτήτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία «προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον».

Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές του Κτηματολογίου, και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο, στη συγκεκριμένη περιοχή, στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.