«Είναι σωστό να ζητάμε να τεθεί οποιαδήποτε συμφωνία στην κρίση του λαού. Αυτό συνάδει με την πολιτική μας», υποστήριξε ο Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι «είναι ορθό να ζητά» τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για οποιαδήποτε συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι μια τέτοια ψηφοφορία θα πρόσφερε «πραγματικές επιλογές» τόσο για τους ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ του Brexit όσο και για εκείνους που ζητούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Μιλώντας σε μια συνεδρίαση υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματός του με αντικείμενο την πολιτική των Εργατικών απέναντι στο Brexit, ο Κόρμπιν παρουσίασε τη θέση του, λέγοντας: ‘Εχω ήδη δηλώσει… ότι είναι σωστό να ζητάμε να τεθεί οποιαδήποτε συμφωνία στην κρίση του λαού. Αυτό συνάδει με την πολιτική που χάραξε το συνέδριό μας όταν συμφώνησε ότι το (νέο) δημοψήφισμα θα αποτελούσε μια επιλογή».

«Το ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να περιλαμβάνει πραγματικές επιλογές τόσο για τους ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ του Brexit, όσο και για εκείνους που ζητούν την παραμονή. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από το κοινοβούλιο», πρόσθεσε.