Και όμως o παράδεισος είναι για μας! 

Ή τουλάχιστον ο παράδεισος του καταπληκτικού καλλιτέχνη Μike Makatron από την Αυστραλία είναι για να τον κοιτάμε και να τον θαυμάζουμε, με όλα αυτά τα χρώματα που μας προσφέρει, αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο τη μαγεία της φύσης. 

Το έργο του διάσημου Αυστραλού καλλιτέχνη, στην οδό Αλέκου Λασκαρέως 102 ολοκληρώθηκε και εντυπωσιάζει. Πρόκειται για την 8η τοιχογραφία του 4ου Artwalk Πάτρας, ένα έργο που σφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την εξωστρέφεια του φετινού φεστιβάλ, δίνοντας τα πιο έντονα χρώματα προς τον θεατή, βγάζοντας του μία αισιοδοξία. 

Η τοιχογραφία παραπέμπει στην χαρά της ζωής, στον παράδεισο που μόνο η μαγεία της φύσης μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο και που ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα, θέτοντας στην πρώτη το χρήμα, την τεχνολογία και τις καινοτομίες των επιστημών. Ο καλλιτέχνης, μέσα από το έργο αυτό, εκφράζει την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να επιστρέψει στην φύση, εκεί όπου κρύβεται ο πραγματικός παράδεισος. 

Εκεί όπου μπορεί να βρει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του πολιτισμού του, τα ανθρώπινα στοιχεία, αυτά της επαφής, της επικοινωνίας, της αγάπης, της αλληλεγγύης, του έρωτα και της φιλίας, αναζητώντας ταυτόχρονα μέσα από αυτόν τον παράδεισο την σωτηρία της ψυχής του και τον τρόπο για να βρει διέξοδο στα υπαρξιακά του προβλήματα. 

Δείτε φωτογραφίες: