Την "σφραγίδα" της άφησε η Πάτρα στον τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού Mindspace Challenge που διοργάνωσε το Mindspace, o σύλλογος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας φοιτητών και νεαρών αποφοίτων που δραστηριοποιείται στην Αθήνα στην Πάτρα, στην Ξάνθη και στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Ο τελικός διεξήχθη στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα. Σε μια κλειστή τελετή οι νικήτριες ομάδες, από την κάθε πόλη που έγινε το τριήμερο εργαστήριο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα, κλήθηκαν να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην κριτική επιτροπή ,η οποία με αλφαβητική σειρά αποτελούνταν από τους: 

Χρήστος Γαστεράτος ( Analyst at Marathon Venture Capital),

Γιώργος Δημόπουλος ( Partner and Co-Founder at VentureFriends Venture Capital ),

Κατερίνα Καντεράκη (Program & Operations Manager at Metavallon VentureCapital),

Paul Kidner (General Manager at People’s Trust)

Κωνσταντίνος Μιχανεντζής (BoD Member of MITEF Greece).

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Aithra Premium Organic Spirits, ομάδα από την Πάτρα την οποία αποτελούν απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα συνθέτουν η Κωνσταντίνα Καρανίκα και ο Λευτέρης Γεωργούλας.

Η Aithra κατέκτησε το έπαθλο των 8.000 ευρώ χρηματοδότηση από το The People’s Trust, μια θέση στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στην Αμερική (Mindspace Trip 2019) καθώς επίσης και την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς του MIT Enterprise Forum of Greece Startup Competition 2020.

Συμμετοχή ωστόσο στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στην Αμερική (Mindspace Trip 2019), με όλα τα έξοδα πληρωμένα, εξασφάλισαν η δεύτερη και τρίτη ομάδα, που αναδείχθηκαν αντίστοιχα η Cheeseboost, (επίσης Πατρινή ομάδα) η οποία αποτελείται από τους: Γιώργο Καρανάσιο και Ιωάννη Κασαρτζιάν, και οι StudyBuddies η οποία αποτελείται από τους: Ελπίδα Καραπεπέρα, Έυη Αλβανάκη και Έλλη Αλβανάκη.


Το Mindspace Challenge έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μετουσίωση του οράματος του Mindspace, που είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει όλους τους φοιτητές να αποκτήσουν επιχειρηματική σκέψη. Μέσω του Challenge 2017 & 2018 ιδρύθηκαν ήδη 11 νέες επιχειρήσεις, δημιουργήθηκαν 49 νέες θέσεις εργασίας και οι 232 φοιτητές που ολοκλήρωσαν το τριήμερο εργαστήριο έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Οι προσδοκίες μας για το 2019 μεγαλώνουν μαζί με το ίδιο το πρόγραμμα και με το σπουδαίο δίκτυο των συνεργατών μας. Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός The People's Trust είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του Mindspace Challenge και βρίσκονται πάντα δίπλα μας πιστεύοντας στο όραμά μας".