«Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και στηρίζει τις αποφάσεις της», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι ένα θερμό επεισόδιο βρίσκεται πάντα στο μυαλό ενός πρωθυπουργού.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τ/σ OPEN. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοικτοί και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί μπορεί να μιλήσει και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, για να συμπληρώσει ότι θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς εάν σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από την αντιπολίτευση. Σημείωσε ακόμα, ότι δεν πρέπει τα εθνικά θέματα να μπουν στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Τσίπρας: Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το ενδεχόμενο πρώτα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Το προσωπικό όπως και η υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άριστα. Από αυτή την άποψη μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Δεν αρκεί όμως αυτό, χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες τις οποίες η Ελλάδα έχει αναπτύξει. Το αποδεικνύει αυτό η αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Κύπρος δεν είναι πια ένα μικρό νησί στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε την Τουρκία να αλλάξει στάση γιατί αν συνεχίσει, μόνο να χάσει έχει. Σε ερώτηση για τα σχέδια της Τουρκίας να κάνει γεώτρηση ακόμη και λίγο έξω από το Καστελόριζο, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:«έχουμε σχέδιο. Δεν θα τον αφήσουμε τον Ερντογάν».

Τσίπρας: Δεν είναι δραματοποίηση το ΚΥΣΕΑ

«Δεν είναι δραματοποίηση το να συνεδριάζουν τα κυβερνητικά όργανα, για να εξετάσουν την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας «Πάντα ενημέρωνα τους πολιτικούς αρχηγούς» για να προσθέσει ότι ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και θα συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την ανοικτή πολιτική αντιπαράθεση»

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την ανοικτή πολιτική αντιπαράθεση γι' αυτό αποφεύγει το ντιμπέιτ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι αυτό είναι λάθος ακόμη και για τη δική του στρατηγική. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, ακόμη, ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνούνται το ντιμπέιτ και αυτό δείχνει και την ταύτιση των δύο.