Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας το Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, με τον διακεκριμένο μαέστρο - μουσικό - καθηγητή και σολίστ κ. Ανδρέα Πυλαρινό.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συναυλιών "Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης" στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και έχει στόχο να προσφέρει στους σπουδαστές που θα το παρακολουθήσουν, υψηλές μουσικές γνώσεις και τεχνική κατάρτιση. Τα μαθήματα του Σεμιναρίου Διεύθυνσης Ορχήστρας θα διεξαχθούν κατά τις πρωϊνές και απογευματινές ώρες. Η διδασκαλία και μελέτη των έργων καθώς και οι τεχνικές Διεύθυνσης Ορχήστρας θα γίνονται με συνοδεία πιάνου και με τα Μουσικά Σύνολα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Junior Orchestra και Orchestra Salon). Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρία Τρακαδά.

Ο Ανδρέας Πυλαρινός γεννήθηκε στην Αθήνα από οικογένεια με μεγάλη μουσική παράδοση. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βοστόνη, διεύθυνση ορχήστρας, σύνθεση, τρομπόνι, πιάνο και κλασικό τραγούδι. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής στο Γκρατς της Αυστρίας, όπου πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στη διεύθυνση ορχήστρας. Τα επόμενα χρόνια διευθύνει επανειλημμένα όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, Εθνική Λυρική Σκηνή και Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με τις γνωστές επιτυχημένες συναυλίες των τελευταίων ετών. Επίσης έχει διευθύνει, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις ορχήστρες των Cleveland, Cincinnati, Boston και Detroit. Στην Ευρώπη έχει διευθύνει στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Ρουμανία. Στη Ρωσία έχει διευθύνει στην Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και την Τασκένδη. Έχει διευθύνει επίσης και στην Αφρική, στην Πραιτόρια. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Πειραιά για 3 χρόνια και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Αττικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Διδάσκει διεύθυνση Ορχήστρας και Χορωδίας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Περισσότερες πληροφορίες και Δελτίο Συμμετοχής για το Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας θα βρείτε στο www.fe-odeiopatron.gr και στη Γραμματεία του Ωδείου, Ρήγα Φεραίου 7, Πάτρα, τηλ: 2610-277740.