Τη Δυτική Αχαΐα επισκέφθηκε, η υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ - Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ Ευσταθία Γιαννιά στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάλειπτης επαφής της με τους πολίτες και τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Η κα. Γιαννιά, το Σάββατο βρέθηκε στη λαϊκή αγορά της Κάτω Αχαΐας και συνομίλησε με τους επαγγελματίες παραγωγούς και τους καταναλωτές. Στο περιθώριο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των λαϊκών αγορών Γρηγόρη Ζαμπέτα, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος και αντήλλαξαν ιδέες για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του.

«Περίπου 40 χιλιάδες εργαζόμενοι απασχολούνται στις λαϊκές αγορές πανελλαδικά, ενώ πολλοί ακόμα είναι οι επαγγελματίες συναφών κλάδων που συνδέονται με αυτές», δήλωσε η κα. Γιαννιά. «Είναι σημαντική η κοινωνική και οικονομική τους προσφορά  και πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, σύγχρονες και ασφαλείς. Οι λαϊκές αγορές αποτελούν μια απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης της Ελληνικής οικογένειας: Η συρρίκνωση του εισοδήματος του πολίτη καταγράφεται άμεσα και σε αυτές, αφού οι καταναλωτές περιορίζονται στην ελάχιστη δυνατή αγορά. Η πολιτική της άγριας λιτότητας της σημερινής κυβέρνησης επέφερε καίριο πλήγμα στις λαϊκές αγορές. Η πολιτική της ανάπτυξης και των επενδύσεων της Νέα Δημοκρατίας, θα έχει άμεσα αποτελέσματα και στην αγοραστική δυνατότητα του καταναλωτή και θα δημιουργήσει συνθήκες επανεκκίνησης των λαϊκών αγορών» υπογράμμισε η κα. Γιαννιά.