«ΑριστοφΟινιάδα»

Mια μεγάλη μουσικοθεατρική-χορευτική παράσταση διοργανώνει  την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 9μ.μ., ο Πολιτιστικός Όμιλος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας στην Πάτρα, σε συνεργασία με το Χορευτικό Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας. Πρόκειται για την παράσταση με τον χαρακτηριστικό τίτλο ΑριστοφΟινιάδα όπου ο λόγος του Αριστοφάνη για το κρασί μέσα από τις κωμωδίες  Αχαρνείς, Ιππείς, Λυσιστράτη και Εκκλησιάζουσες εμπλέκεται με αρχαία λυρική ποίηση αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα ελληνικά τραγούδια.  

Το κείμενο έχει γράψει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου , που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία ενώ τη μουσική επιμέλεια και μουσική σύνθεση έχει κάνει ο Σάκης Παπαδημητρίου.  Υπεύθυνος του Χορού είναι ο Κώστας Σουλτανάς, της Χορωδίας η Δώρα Πετρίδη, που ερμηνεύει και τραγούδια της παράστασης ενώ  τα σκηνικά έχει αναλάβει ο Βασίλης Σουλτανάς.

Στον κεντρικό ρόλο του αριστοφανικού ήρωα είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Στην παράσταση συμμετέχουν:

Πολιτιστικός Όμιλος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση» (Χορευτική ομάδα, χορωδία, Θεατρική ομάδα φοιτητών «ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ»)

Χορευτικό Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας

Μουσικό Σύνολο-Ηδύφωνο

Θεατρική Έκφραση Αιγίου

Θεατρική Ομάδα «Αποφοίτων» Αιγίου

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η Μαρία Παναγιωτακοπούλου, συγγραφέας και σκηνοθέτις της παράστασης αναφέρει: Ένας αριστοφανικός ήρωας, εκφραστής και υμνητής της ζωής, εμφανίζεται μετά από χιλιάδες χρόνια και διατρέχοντας τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, που κάνουν αναφορά στο κρασί, έρχεται να μας θυμίσει  τα αγαθά της ζωής, που πολλές φορές λησμονάμε, το γέλιο, το τραγούδι, το γλέντι και τη χαρά ,που αποτελούν για τον άνθρωπο όπλα ζωής. Παράλληλα όμως έρχεται να μας ταρακουνήσει σαρκάζοντας και γελοιοποιώντας θέματα πολιτικά και κοινωνικά και καθώς στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της εποχής του, μας αποδεικνύει πόσο επίκαιρος και ουσιαστικός είναι ο λόγος του Αριστοφάνη.