Μετά την επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητάς της για βουλευτής Αχαΐας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας η κα. Ευσταθία Γιαννιά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για την αμέριστη εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου, με την επιλογή μου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στο νομό Αχαΐας.

Η επιλογή αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά ταυτόχρονα συνιστά και μεγάλη ευθύνη, για το βάρος που επωμίζομαι απέναντι στην τοπική κοινωνία και το κόμμα.

Είμαι αποφασισμένη, όπως πάντοτε έτσι και τώρα, να αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για την Αχαΐα και τους ανθρώπους της, ώστε να μεταφέρω ατόφια τη φωνή και τα προβλήματα της περιοχής στην κεντρική εξουσία και τη νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Αχαΐα, είναι ο μεγαλύτερος νομός της τρίτης πιο υποβαθμισμένης Περιφέρειας της χώρας και η επόμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ. διαθέτει τα εργαλεία και το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, με την καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας, την ενίσχυση της παραγωγικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Στις 7 Ιουλίου κάνουμε πράξη την πολιτική αλλαγή. Η επόμενη μέρα θα έχει μόνο νικητές, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που κουράστηκαν από την δεκαετή κρίση, που είδαν τα παιδιά τους - και παιδιά μας - να μεταναστεύουν.

Στις 7 Ιουλίου επιλέγουμε ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Για την Ελλάδα, για την Αχαΐα...!»