Το Σωματείο Ιπποκράτης αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του και σε σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: "Κατά την διάρκεια της σημερινής μας κινητοποίησης, μια κινητοποίηση που συνεχιζόταν συνεχής και διαρκώς από την 6/6/2019 και μετά την έκδοση της ανακοίνωσης μας που καθιστούσε αποκλειστικά υπεύθυνο τον Διοικητή του Νοσοκομείου για όποιο πρόβλημα δυσλειτουργίας παρουσιαζόταν στο Νοσοκομείο, εξαιτίας της άρνηση του να υπογράφει τα τρέχοντα και επείγοντα ζητήματα που διεκπεραίωνε το προσωπικό ασφαλείας είχαμε θετικές εξελίξεις που μας οδήγησαν στην αναστολή των κινητοποιήσεών μας.

Συγκεκριμένα:

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο των κινητοποιήσεων, στο Γρ. του Διοικητή, μεταξύ του Δ.Σ του Σωματείου μας και του Διοικητή του Νοσοκομείου, παρουσία

  • Τόσο του Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε του Κου Κωστακιώτη, που πήρε την σχετική πρωτοβουλία
  • Όσο και των εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ (Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας) και της ΑΔΕΔΥ (μέλη της Ε.Ε και του Γ.Σ)

Υπήρξε σημαντική δέσμευση, που έχει να κάνει με την μη έκδοση των ημερήσιων αποφάσεων του Διοικητή, για την επανατοποθέτηση των Συναδέλφων μας στις θέσεις ευθύνης.

Και βεβαίως να παρθούν πίσω όλες οι αλλαγές που επέβαλε η Νοσηλευτική Διευθύντρια μέσω των προγραμμάτων, που πρόσφατα κακώς και παρανόμως υπέγραψε καθ΄ υπόδειξη βεβαίως του Διοικητή, που διακαώς ήθελε την εφαρμογή της απόφασης του, που είχε αναρτήσεις στην διαύγεια την 31/5/2019.

Κινήσεις και ενέργειες που καθιστούν ανενεργή την προαναφερόμενη αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ παράνομη απόφαση του Διοικητή, κίνηση που δεν λύνει οριστικά το εν λόγω ζήτημα που μας οδήγησε στις κινητοποιήσεις, αλλά που οδηγεί σε ανακωχή μέχρι την 22/7/2019.

Γνωστοποιήσαμε στους Διοικούντες (Δκτή Νοσοκομείου και Υπδκτή 6ης Υ.Πε), πως εάν και εφ΄ όσον δούμε κάτι διαφορετικό από τα προαναφερόμενα συμφωνηθέντα στο μεσοδιάστημα μέχρι την 22/7/19, η την γνωστή αυταρχική πρακτική της Νοσηλευτικής Διευθύντριας, θα απαντήσουμε άμεσα και ακαριαία με τις ίδιες κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις που σαφώς και θα επαναφέρουμε εάν και εφ΄ όσον στις 22/7/19 προσπαθήσει ο οποιοσδήποτε να επαναφέρει σε ισχύ αυτήν την παράνομη και μη ενδεδειγμένη απόφαση του Διοικητή, αυτήν  που αναρτήθηκε στην διαύγεια την 31/5/19.

Με την προαναφερόμενη εξέλιξη, που πέτυχε το Σωματείο μας και που είναι είναι η μοναδική εν Ελλάδι σήμερα όπου συντελούνται πληθώρα τέτοιων παρανομιών, δεν εφησυχάζουμε.  

Είμαστε εν αναμονή και πανέτοιμοι για το οτιδήποτε…"