Φτάνουμε στο φινάλε της φετινής φοιτητικής σεζόν, με τους φοιτητές να έχουν ξεκινήσει ήδη να δίνουν μαθήματα για την εξεταστική περίοδο και να ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ελπίζοντας βέβαια ότι θα καταφέρουν να περάσουν κανένα μάθημα. 

Μαζί με το διάβασμα και το άγχος των εξετάσεων οι φοιτητές της Πάτρας φροντίζουν να περνούν καλά και να ζουν με την ίδια ένταση την κάθε στιγμή της φοιτητικής ζωής και όλα τα καλά που προσφέρει αυτή η πόλη. 

Μπαράκια, άραγμα στην πλατεία και στους πεζόδρομους για μπύρα και ούζο, ενώ είναι και ορισμένοι που ήδη έχουν ξεκινήσει τα summer party στην ταράτσα ή στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στο οποίο διαμένουν. 

Ποτάκι, ηχεία, μουσική και ανάλαφρη διάθεση από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες που τις περισσότερες φορές είναι οι ίδιοι και οι παρέες τους. 

Άλλωστε, οι περισσότεροι φοιτητές, αγόρια και κορίτσια, γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν γίνει μία μεγάλη - μεγάλη οικογένεια, σε μία πόλη που αν και ξένη, τους έχει γίνει οικεία και την έχουν αγαπήσει.

Λογικό είναι σε αυτά τα summer party της ταράτσας να γίνεται χαμός από τον κόσμο, με το έναν να καλεί τον άλλο, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που δεν γνωρίζουν καν τον οικοδεσπότη. 


Τα πάρτι αυτά λοιπόν ήδη ξεκίνησαν στην Πάτρα από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όσο πλησιάζουμε στο τελείωμα της εξεταστικής - εκεί προς τα τέλη του μήνα- τόσο αυτά θα γίνονται περισσότερα.

Συνήθως αυτά τα πάρτι έχουν και τον χαρακτήρα του αποχαιρετισμού εν όψει του καλοκαιριού και της ολοκλήρωσης της φοιτητικής σεζόν, με τους συμφοιτητές να εύχονται ο ένας στον άλλον καλό καλοκαίρι και να δίνουν ραντεβού για την ερχόμενη χρονιά. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτοί περνούν καλά και... εμείς (όσοι μένουν τέλος πάντων δίπλα τους) δεν κοιμόμαστε. Αλλά τι να κάνεις; Παιδιά είναι! Και εδώ που τα λέμε υπάρχει κανείς που δεν θα ήθελε να ήταν στη θέση τους;