Με αφορμή την ανακοίνωση της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας η υποψήφια βουλευτής Αθηνά Τραχήλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Το μείζον και το πρωτεύον είναι η χώρα -με αφετηρία την 7η Ιουλίου- να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, αποκατάστασης των αδικιών και κοινωνικής ευημερίας.

Να ξαναβρούμε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας. Να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθηση μας κι ένα περιβάλλον ουσιαστικής ενθάρρυνσης και στήριξης της δημιουργικότητας μας.

Με ευκαιρίες για τις νέες και τους νέους μας, με εφόδια στον οικογενειάρχη, στον μισθωτό και στον συνταξιούχο που δοκιμάζονται απ’ την κρίση, με θέσεις εργασίας που θ’ απαντούν στο φλέγον- ειδικά στην Αχαΐα- πρόβλημα της ανεργίας και με πραγματικούς όρους αλληλεγγύης προς τους ασθενέστερους.  

Σε ό,τι με αφορά, είναι ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Η δε εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπο μου ο Πρόεδρος μας με γεμίζει μ’ ευθύνη αλλά και δύναμη.

Χρέος μας τώρα είναι το μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το κυβερνητικό μας πρόγραμμα να φτάσουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Αχαΐας. Ξεκινάμε έναν ωραίο αγώνα με ορόσημο την 7η Ιουλίου. Και αμέσως μετά βάζουμε τις βάσεις της Ελλάδας της ελπίδας, της αισιοδοξίας και του μέλλοντος».