Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα ανέβει ο Προμηθέας του Αισχύλου, η φετινή καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας που αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στο θεατρόφιλο κοινό της χώρας. 

Πρόκειται για μία παράσταση που σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Σταύρος Τσακίρης, έχοντας ως συντελεστές, μεταξύ άλλων και νεαρούς ηθοποιούς από την Πάτρα, παιδιά που έχουν βγει μέσα από την Δραματική Σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. 

Φανταστείτε τι συναισθήματα μπορούν να έχουν τα παιδιά αυτά όταν καλούνται να ανέβουν και να παίξουν στο ίδιο θεατρικό σανίδι, με ονόματα θρύλους  που αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες για το θέατρο, που έχουν κάνει εμφανίσεις οι οποίες έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις παραστάσεις της αρχαίας δραματουργίας. 

Όπως για παράδειγμα η Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ), η Ελληνίδα διεθνούς φήμης ηθοποιός που αποδέχθηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει το ρόλο του Προμηθέα ή ο μεγάλος Νικήτας Τσακίρογλου, ο πλέον εμβληματικός Έλληνας ηθοποιός στο Αρχαίο Δράμα, που θα έχει τον κεντρικό ρόλο του αφηγητή. 

Στα υπόλοιπα ονόματα της παράστασης, συναντάμε στον ρόλο του Ήφαιστου τον Δημήτρη Πιατά, η Πέγκυ Τρικαλιώτη υποδύεται την Ιώ, ο Γεράσιμος Γενατάς κρατά τον απαιτητικό ρόλο του Ωκεανού και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον ρόλο του «Κράτους».

Τον ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις από τους πιο πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς: η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωσταντίνος Νικούλι, ενώ ως κορυφαίος του χορού είναι το παλαιό στέλεχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, Περικλής Βασιλόπουλος.


Μαζί με τα υπόλοιπα ονόματα της παράστασης συναντάμε και την Έφη Κιτσαντά, μια νεαρή ηθοποιό της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που έκανε αίσθηση με τις ερμηνείες της φέτος, στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας, όπως για παράδειγμα στο Eroica του Κοσμά Πολίτη, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα. 

Η παραγωγή αναμένεται να ταξιδέψει το καλοκαίρι σε όλα τα μεγάλα θεατρικά φεστιβάλ της Ελλάδας, ενώ στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα ανέβει στις 9 και 10 Αυγούστου. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η περσινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. "Οιδίπους, ο μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες", σε σκηνοθεσία και πάλι του Σταύρου Τσακίρη, είχε συγκεντρώσει τα καλύτερα σχόλια σε όλη την θεατρική Ελλάδα και είχε συναντήσει την αγάπη του κόσμου.