Υλικά 

Για 4 άτομα

4 φιλέτα σφυρίδας 300 γρ

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

Υλικά για την σάλτσα

500 γρ ζωμός ψαριού

120 ml άσπρο ξηρό κρασί

1 πρέζα σαφράν

50 ml ελαιόλαδο

Χυμός 1 πορτοκαλιού

1 κτσ ξύδι μπαλσάμικο

2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα

1 κτσ κόλιανδρος φρεσκοτριμμένος

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα καλά και από τις 2 πλευρές. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βράζουμε το ζωμό ψαριού, μαζί με το κρασί και το σαφράν ώσπου να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.

Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα σερβίρουμε. Βάζουμε τη σάλτσα στη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν.

Βγάζουμε τη σάλτσα από την φωτιά και τη σερβίρουμε ζεστή πάνω από τα φιλέτα. 

Πηγή: mathimatamageirikis.gr