Όταν δύο νέοι καλλιτέχνες συνεργάζονται, παντρεύοντας την μουσική με την ποίηση, την ποίηση με τις εσωτερικές διαμάχες που έχει ο κάθε σύγχρονος άνθρωπος, μετατρέποντας τις σκιές που διέπουν σε νότες και μελωδίες... τότε το patrasevents.gr, θα είναι εκεί, δηλώνοντας παρών στο μέτωπο, στα... χαρακώματα, σε μία μορφή πολέμου που όμως δεν θα αφήσει πίσω του νεκρούς, αλλά μάλλον θα αναδείξει την τέχνη και το ταλέντο που έχει αυτή η πόλη. 

Γιατί ακριβώς σας μιλάμε τόση ώρα; Μιλάμε για το "New War", το νέο τραγούδι που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του aprovoli και της Piel Fluida (της Λυκούδη Πολυξένης), ένα τραγούδι που αναδεικνύει μέσα από τους στίχους και τη μουσική του, τη πάλη του ατόμου μέσα στην ίδια τη κοινωνία που λίγο - λίγο, βάζει έτσι τους μηχανισμούς της για να το τρώνε και να το φθείρουν. 

Το κομμάτι αυτό περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ του παραγωγού και μουσικού aprovoli (σπουδάζει στην Πάτρα και ζει εδώ), το "Landing..." (Official LP 2019), μια δουλειά που ήδη έχει κυκλοφορήσει στο youtube και έχει κάνει μέσα σε λίγες ώρες τρομερή αίσθηση στους φίλους της μουσικής, ανεξαρτήτου είδους και προτιμήσεων ή καλλιτεχνικών ρευμάτων. 

Πρόκειται για μια δουλειά για την οποία ο aprovoli ήρθε σε συνεργασία με διάφορους μουσικούς και καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών και του γνωστού και αγαπημένου ράπερ "Taf Λάθος", οι στίχοι του οποίου έχουν χαρακτηριστεί από το κοινό ως μία σύγχρονη μορφή νεοελληνικής ποίησης ή μιας μοντέρνας στιχουργίας που την παντρεύει με τη λογοτεχνία. 


Piel Fluida & aprovoli - New War

Το "New War" της Πολυξένης Λυκούδη και του aprovoli προέκυψε από τέτοιες συνεργασίες. Ας δούμε όμως τι λέει για αυτό η Piel Fluida, η μία εκ των δύο δημιουργών που έχει γράψει και τους στίχους σε αγγλική γλώσσα. "Είναι ένα κομμάτι κοινωνικό, έτσι θα το χαρακτήριζα. Έχει το στυλ μιας ανάκρισης, καθώς είναι σαν να ανακρίνω και να μιλάω σε ένα άτομο που έχει φθαρεί από την κοινωνία, τόσο που σταδιακά έχει μετατραπεί σε ένα τέρας, σκοτώνοντας κάθε το όμορφο που έχει μέσα του. 

Μοιάζει σαν ένα λυσσασμένο σκυλί που χωρίς λουρί χυμάει παντού και εγώ από την πλευρά μου του λέω ως εδώ. Ξεκινάω έναν νέο πόλεμο δικό μου, έναν πόλεμο στον οποίο δεν φοβάμαι να πέσω, να πετάξω, να χτυπηθώ, να πληγωθώ αν χρειαστεί, ενώ περπατώντας μέσα από τις φωτιές των διεφθαρμένων, παίρνω πνοή και νιώθω πλέον ζωντανή". 

Ένα τραγούδι γεμάτο λοιπόν από μεταφορές και συμβολισμούς, αλλά και θυμό για τα συναισθήματα που προκύπτουν μέσα από αυτή την φθορά και γενικότερα από την διαδικασία που σε αναγκάζει πολλές φορές η ίδια η κοινωνία να μπεις, προκειμένου να ομοιογενοποιηθείς με τους υπόλοιπους και να γίνεις κάποια στιγμή ένα με αυτούς. 

Πέρα από τους στίχους η μουσική του "New War" είναι της Piel Fluida, η παραγωγή είναι σε συνεργασία με τον aprovoli, ενώ η μίξη και το μάστερ είναι του σπουδαστή της Πάτρας. 

Δείτε τους στίχους του "New War", έχουν ενδιαφέρον.