Μετά την είδηση ότι ο Jay-Z έγινε ο πρώτος ράπερ δισεκατομμυριούχος, το περιοδικό Forbes, δημοσίευσε τη λίστα με τους πέντε πλουσιότερους ράπερ.

Φυσικά ο Jay-Z βρίσκεται στην κορυφή του κατάλογου. Η περιουσία του εκτιμάται ότι φθάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και φτάνει στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια όταν συνδυάζεται με εκείνη της συζύγου του Beyonce.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Dr. Dre με περιουσία περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως εξηγεί το Forbes, ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του προέρχεται από την πώληση της εταιρείας ακουστικών Beats στην Apple το 2013 (κατείχε το 1/4 της εταιρείας).

Στην τρίτη θέση φιγουράρει ο Diddy, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου ανέρχονται σε 740 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις επενδύσεις του σε εταιρείες συμμετοχών, όπως το τηλεοπτικό καλωδιακό δίκτυο Revolt, το brand ενδυμάτων Sean John και η Ciroc vodka.

Ο Kanye West, ο οποίος είχε οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν έχει περιουσία 240 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη στη συνεργασία με την Adidas, τη σειρά αθλητικών υποδημάτων Yeezy που λανσάρει από τη Nike και το brand ρούχων μόδας Yeezy. Ο West κατατάσσεται τέταρτος στη λίστα του Forbes.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Καναδός ράπερ Drake, με περιουσία που ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τα έσοδα από τις πωλήσεις των ηχογραφήσεων και από τις περιοδείες του, ο Drake έχει έσοδα από τις πωλήσεις του ουίσκι Virginia Black.

Πηγή: ΑΜΠΕ