Με μοναδική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου το «πέρασμα» της Νερομάνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης, σε συνεργασία με το Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και περιελάμβανε πεζοπορία - περίπατο στο πανέμορφο ρέμα της Νερομάνας.

Η πεζοπορία ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί από την πλατεία της Κρήνης με τους συμμετέχοντες να κατηφορίζουν προς το ρέμα σε διαμορφωμένο μονοπάτι και μετά από 45 λεπτά περίπου έφτασαν στις πηγές της νερομάνας, όπου τους περίμεναν τα μέλη του Συλλόγου Κρήνης με δροσερά νερά, λουκούμια και τσίπουρο παραγωγής τους και η  Ορχήστρα του Χορευτικού του Δήμου Πάτρας - με μαέστρο την Δήμητρα Αψώμοτου - με την οποία άναψε το γλέντι.

Με τα στρωσίδια και τα φαγητά στο δισάκι τους, με δωρεάν υπέροχο κόκκινο και λευκό κρασί από το Σύλλογο Κρήνης, οι δεκάδες συμμετέχοντες δημιούργησαν μια καταπληκτική οικογενειακή ατμόσφαιρα και απόλαυσαν την πανέμορφη φύση της νερομάνας. Το γλέντι τελείωσε το απόγευμα της Κυριακής, με τους «πεζοπόρους» ν΄ αποχωρούν ευχαριστημένοι και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ποιότητα της δύσκολης διοργάνωσης, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου.